pročitajte

Foto - Varaždinci ugostili kvalifikacije Kupa košarke u kolicima 'Dubravka Ciliga'

Objavljeno: 25.04.2024. 12:52

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 12:56

Košarkaški klub invalida Varaždin u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i Društvom osoba s invaliditetom Varaždin, bio je organizator 1. kvalifikacijskog turnira Kupa košarke u kolicima “Dubravka Ciliga”.

Osim domaćina, na kvalifikacijama su sudjelovale prva i druga momčad Broda iz Slavonskog Broda te momčad Zagreba. U prvoj polufinalnoj utakmici Varaždinci su s uvjerljivih 42:30 bili bolji od momčadi Zagreba. U tom su susretu Varaždince do pobjede predvodili Tenšić s 14 i Bencek s 13 koševa. U drugom polufinalu, prvi sastav Broda bio je bolji od svojih klupskih suigrača u drugoj momčadi, rezultatom 56:37.

U velikom finalu Varaždinci su pružili sjajan otpor Brođanima, ali je momčad Broda na kraju ipak stigla do pobjede rezultatom 74:55. U momčadi Varaždina najučinkovitiji pojedinci bili su Jurković s 18 koševa i Tenšić s 14 ubačaja. Treće mjesto osvojila je momčad Zagreba koja je s 38:30 bila bolja od Broda 2. Sukladno propozicijama natjecanja, igrači Košarkaškog kluba invalida Brod kvalificirali su se na završni turnir Kupa košarke u kolicima “Dubravka Ciliga”.

Inače, od 2020. godine košarki Kup nosi ime prema prerano preminuloj sveučilišnoj profesorici Dubravki Ciligi, koja je svojim radom i angažmanom ostavila neizbrisiv trag u razvoju košarke. Veliki dio svoje profesionalne karijere kao sportska djelatnica i redovna profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu posvetila je upravo košarci u kolicima.

Komentari