Orijentacijsko trčanje

Varaždinka Ema Juričan po prvi put nastupila na Europskom kupu

Objavljeno: 12.04.2024. 11:18

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 11:22

Varaždinka Ema Juričan, članica Orijentacijskog kluba Varaždin, proteklog vikenda je po prvi put nastupila na Europskom kupu u orijentacijskom trčanju 'European Youth Orienteering Cup, koji se održavao u mađarskom Caskvaru, a nastupila je u sastavu reprezentacije Hrvatske, izvijestili su iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina (ZSUGV).

Prvi dan Europskog kupa donio je natjecanje u štafeti, u kojoj su hrvatske kadetkinje u sastavu Ema Juričan, Sara Delić i Dora Delić zauzele visoko 7. mjesto. U pojedinačnim natjecanjima, Ema je u utrci na dugim stazama zauzela 56. mjesto u konkurenciji 69 natjecateljica, dok je na srednjim stazama, u ukupnom poretku zauzela 38. mjesto od 71 natjecateljice.

S obzirom da je ovo bio prvi nastup mlade varaždinske sportašice na jednom ovakvom orijentacijskom događanju, itekako može biti zadovoljna ostvarenim rezultatima, navode iz ZSUGV-a. Slijedeći nastup za reprezentaciju Ema će imati na Europskom prvenstvu koje će se održati od 21. do 24. lipnja u Poljskoj.

Komentari