memorijal tova stipančić

FOTO Varaždinke same na vrhu hrvatskog stolnog tenisa - odlični su bili i drugi natjecatelji iz našeg kraja

Objavljeno: 26.11.2017. 13:09

Zadnja izmjena: 26.11.2017. 13:11

Prošlo je već 36 godina kako nas je zauvijek napustio Antun Tova Stipančić, veliki stolnotenisač koji je davne 1979. godine sa Šurbekom u paru osvojio svjetsku zlatnu medalju.

Već 26 godina u počast ovom iznimnom sportašu u Zagrebu se organizira memorijalni turnir, na kojemu je ove godine sudjelovalo 500 igrača iz 10 zemalja. Po snazi je to drugi najjači turnir u našoj zemlji. Stoga je uistinu impresivno vidjeti da su jaki pečat na tom turniru osvojili natjecatelji iz našega kraja. Vito Milak je nastavio s tradicijom osvajanja medalja - ovaj put je izborio srebro, nakon drame u polufinalu u kojemu je protiv zagrebačkog vršnjaka Majcena prekrenuo 0:2. Vitu je - kao i svim pobjednicima - medalju predao upravo legendarni Dragutin Šurbek, dugogodišnji suigrač Tove Stipančića.

Iz STK Ljubešćica na turniru se pojavilo 9 igrača - a brončanu medalju je osvojila Janja Matijašec u konkurenciji kadetkinja, izgubivši u polufinalu od Hanne Lončarević iz TIS Zagreba. Do medalje je mogla i Ivona Štriga - ali je u četvrtfinalu izgubila u susretu u kojemu je imala čak 3 propuštene meč lopte. 

Ipak su najveći pečat na turniru ostavile naše stolnotenisačice Petra Petek i Ivana Malobabić - osvajanjem prva dva mjesta. Obje su prvo osvojile čelne pozicije u svojim grupama, pa onda glatko prošle četvrtfinala. Ivana je u polufinalu savladala reprezentativku Mateju Jeger i svladala je s glatkih 3:0. Petra je u polufinalu gubila 1:2 od Tubikanec, a onda okrenula meč u svoju korist. Nošena tom pobjedom Petra je i svoju klupsku suigračicu u finalu pobijedila s 3:0. I time su obje jasno pokazale da se u ovom trenutku najbolji ženski stolni tenis u Hrvatskoj igra upravo u Varaždinu. Za kraj spomenimo i njihovog klupskog suigrača Simona Dvorskog koji je u konkurenciji najmlađih kadeta došao do 3. mjesta. Izgubio je u polufinalu od Zijadića - istog onog igrača koji je u finalu savladao našeg Vitu Milaka.

 

Komentari