odličan uspjeh

Foto - Varaždinske mažoretkinje ostvarile najbolji rezultat u 28 godina postojanja

Objavljeno: 16.05.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 16.05.2022. 18:37

Varaždinske mažoretkinje nastupile su na 25. Državnom prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu održanom u Klinča Selima u organizaciji Hrvatskog Mažoret Saveza (HMS) i ostvarile najbolji rezultat u 28 godina svoga postojanja.

Od tri prijavljena natjecateljska programa osvojile su dva kadetska druga mjesta i srebrne medalje u neformacijama solo i duo sa štapom, a u formacijskome dijelu natjecanja čak 17 Varaždinskih mažoretkinja kadetsko-juniorskog uzrasta iza sebe je ostavilo 5 hrvatskih timova plasiravši se na solidno 10. mjesto.

Osim toga, u uvodnom dijelu Državnog prvenstva u mažoret plesu Varaždinke su se okitile s 25 medalja nastupivši u kategorijama Prvoga i Višeg koraka, tako da su Varaždinu i svojim obiteljima osigurale ukupno 28 medalja: 3 državne srebrne i 25 natjecateljskih zlatnoga i srebrnog sjaja.

- Nika Habek nastupila je u kadetskom solo nastupu sa štapom i umalo pomela konkurenciju pa je njeno osvojeno srebro zlatnoga sjaja. Isto mogu reći i za Miju Crnčec i Petru Tržec koje su u neformacijama kategorije kadetskoga dua sa štapom također postale srebrne viceprvakinje Hrvatske. Iskreno čestitam svim našim mažoretkinjama na najvećem uspjehu do sada u našoj povijesti te vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj za vrijeme pred nama - rekla je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac.

Varaždinske su mažoretkinje svojim rezultatima na Državnom prvenstvu tako osigurale nastup na Europskom prvenstvu u mažoret plesu, kojemu će ove godine u rujnu domaćin biti grad Zadar, te će tamo svoj nastup predstaviti žiriju Europske Asocijacije Mažoretkinja (EMU).

Komentari