prvenstvo hrvatske

Foto - Varaždinske mažoretkinje plasirale se na Europsko prvenstvo u Beogradu

Objavljeno: 13.05.2024. 11:09

Zadnja izmjena: 13.05.2024. 11:22

Varaždin je proteklog vikenda ugostio više od tisuću mažoretkinja iz cijele Hrvatske na 27. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu.

Sve je započelo jutarnjom smotrom mažoretkinja iz 20 hrvatskih gradova pred gradskom vijećnicom i susretom s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem te zamjenicom varaždinskog župana Silvijom Zagorec, nakon čega su zaslužnim članovima Hrvatskog Mažoret Saveza dodijeljene strukovne nagrade „Karlo Benko”, „Stanko Mazor” i „Anđelko Zorković” za postignuća i doprinos razvoju mažoret plesa u satruci i izvan nje. 

Obilježavajući 30 godina postojanja Varaždinske su mažoretkinje organizacijom ovoga Prvenstva ujedno proslavile svoj rođendan, a kao rezultat svega ostvarile i plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će u kolovozu biti održano u Beogradu. U 6 različitih kategorija na PH čak 20 Varaždinki je izborilo nastup na Europskom prvenstvu - kadetska formacija, kadetski duo Lena Lakosil i Tia Leona Grabarić, juniorkski solo Manuela Geček i juniorski duo Petra Tržec i Mia Crnčec.

Na dodjeli medalja i pehara uz objavu rezultata u dvorani Arena bili su zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda grada Jelena Toth, pročelnik grada za sport Dražen Cesar, predstavnik Muzeja anđela Josip Prstec, obitelj pok. Anđelka Zorkovića, te predstavnici sponzora.

Komentari