Mladi u prirodi

Foto - Varaždinski osnovnoškolci kampiraju uz Dravu i uče o prirodi

Objavljeno: 14.07.2023. 17:57

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 18:07

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković posjetio je edukacijsko-rekreacijski kamp Camperion u organizaciji udruge Virtus, koji se za varaždinske osnovnoškolce odvija na području uz rijeku Dravu, priopćeno je danas iz Grada Varaždina.

Osim zabavnih i društvenih igara poput odbojke i nogometa, djeca u kampu susreću se i s metodički oblikovanim radionicama u prirodi iz područja herpetologije, ornitologije i hidrobiologije, uče o bioraznolikosti ptica, zmija, žaba i vodenih organizama te njihovim međuodnosu. Spavanje u šatorima posebno im je zanimljivo te se rado iz godine u godinu vraćaju u kamp tijekom ljetnih praznika, navode iz Grada.

Predsjednik udruge Virtus i voditelj kampa Patrik Majcen istaknuo je kako Grad Varaždin u svakom trenutku prati rad udruge i pruža neizmjernu podršku njihovim aktivnostima te su zahvaljujući tome uspjeli unaprijediti infrastrukturu kampa, nabaviti potrebnu opremu i osigurati kvalitetne edukacijske programe za učenike.

Marković je ocijenio da su aktivnosti za djecu u prirodi, gdje uz razonodu i druženje uče o svijetu oko sebe i o snalaženju u prirodi iznimno važne.

- Prepoznali smo vrijednost ovakvih projekata i zahvaljujem Patriku što ulaže velik trud da ih svake godine organizira. Ovo je prava škola za djecu i siguran sam da će im iskustva odavde biti vrijedna za cijeli život - istaknuo je Marković.

Komentari