Start drugog dijela MŽNL

FOTO: Varteks pred oko 700 gledatelja na stadionu slavio protiv Zadrugara

Objavljeno: 06.03.2016. 17:11

Zadnja izmjena: 06.03.2016. 17:28

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Dva dana nakon svog 26. rođendana White Stonesi su se ponovo vratili na stadion Varteksa, noseći svoje ljubimce prema 2:1 pobjedi u 16. kolu Međužupanijske lige protiv Zadrugara.

Na stadionu Varteksa okupilo se tako oko 700 gledatelja koji su gledali tvrdu utakmicu. Prvi su zaprijetili nogometaši Varteksa preko Nevena Vukmana u 10. minuti koji je sa šesnaest metara pucao preko gola.

Sedam minuta kasnije Matija Kuhar probao je ugroziti vrata gostiju, no i njegov udarac otišao je preko grede. Pokušao je još jednom Vukman, ovaj put iz slobodnjaka, no nije bio precizan. U 28. minuti veliko veselje na stadionu Varteksa.

Na odmor s 1:0

Ivan Sokser odlično je izbjegao ofsajd zamku i loptu ispod vratara gostiju Jasmina Modrića poslao u mrežu.

Do kraja se mreže nisu tresle, a zabilježili smo pokušaje Darija Prloga za Zadrugar i akciju varteksovaca dvije minute prije kraja prvog dijela, no Borna Radića okliznuo se u ključnom trenutku pa su obrambeni igrači Zadrugara lako otklonili opasnost.

Na startu drugog dijela ponovo je Varteks prijetio izvana. Sokseru je udarac lako ukrotio Modrić, a Vukmanov udarac otišao je preko vratiju. U 55. minuti gosti su uspjeli izjednačiti. Dario Prlog odlično je reagirao na nabačenu loptu i glavom je poslao u sam kut vratara Saše Drevena.

Ipak samo dvije minute kasnije Varteks je ponovno poveo. Vukman je prošao dvojicu igrača, a na tridesetak metara ga je srušio Marko Kolak, koji je pritom zaradio žut karton. Loptu je iz slobodnog udarca u šesnaesterac poslao Kuhar, a tamo se najbolje snašao Matija Vrbnjak i glavom pogodio za veliko slavlje.

Do kraja susreta mreže su mirovale, a bilježimo vrlo izglednu prigodu Matije Blažija koji je nakon dugo ispucavanja Drevena sam išao na vratara gostiju, no pucao je pored gola.

Zadovoljni u Varteksu

- Pretpostavljali smo da će biti teška utakmica, no uz pojačanja očekivali smo pobjedu. Mislim da smo zasluženo slavili - rekao je Krunoslav Beli, trener Varteksa.

Vrlo zadovoljan bio je i Saša Dreven.

- Znate da je ovo moj dom i drago mi je da sam se vratio. Također, sretan samo što su ljudi u velikom broj stigli i mi smo im na najbolji način to vratili - dodao je vratar Varteksa.

Trener gostiju, Danijel Kolak čestitao je domaćinu na pobjedi i našao razloge poraza.

- Moramo opravdanja za današnji poraz tražiti u našoj igri, no žao mi je što je sudac podijelio toliko žutih kartona jer je bila vrlo korektna utakmica - zaključio je Kolak.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji Siniše Sovića.

Komentari