lokalni derbi

FOTO Varteksovci danas dočekuju Međimurje (opet) na stadionu Slobode - jučer su imali 'pripreme' u Texasu

Objavljeno: 29.10.2017. 11:26

Zadnja izmjena: 29.10.2017. 11:26

Danas u 14 sati u susretu 11. kola 3. HNL Istok Varteksovci na stadionu Slobode dočekuju NK Međimurje, momčad s kojom dijele 13. i 14. mjesto na tablici s po 9 osvojenih bodova i praktički jednakom gol razlikom.

Bumbari su na svom fejsu opet izrazili negodovanje što im se nisu ispunila očekivanja da se susret igra na Varteksovom stadionu.

- Opet nam je to onemogućeno, ovaj put zbog utakmica pionira i kadeta na POMOĆNOM terenu u istom terminu (?!), dok će na našu, a vjerujemo i njihovu žalost, domicilna NK Sloboda u istom terminu svoju utakmicu morati odigrati u Hrašćici zbog nerazumjevanja struktura koje vode brigu o gradskom sportu. - pišu Varteksovci, pritom podsjećajući da im je upravo NK Međimurje ljetos ustupilo svoj teren na tjedan dana, te im stoga žele dobrodošlicu.

'Pripreme' u Texasu

Jučer su Bumbari odradili i 'pripreme' u Texasu, gdje im je njihova najbrojnija kvartovska skupina White Stonesa priredila neformalno druženje na kultnom teksaškom Štuku. Uz domaćine, okupio se dobar dio klupske uprave, navijači iz ostalih kvartova, te gotovo cijela seniorska ekipa NK Varteksa. Poseban gost bio je i poznati sociolog Ben Perasović, inače stalni pratitelj varteksovih utakmica i sociolog koji prati navijačku scenu. Bila je predviđena i utakmica između WS Texas i uprave Varteksa, ali je nakon druženja uz vrhunski pripremljen "teksaški grah" i pokoju pivicu, ipak odlučeno da se tekma odigra nekom drugom prilikom. 

Simba poziva na tekmu

Iako Bumbari na svoje susjede iz NK Međimurja gledaju kao na prijatelje, ipak nas danas očekuje prava natjecateljska tekma. Jer se treba čupati iz nezgodne zone i doći makar do sredine tablice. Najavu utakmice dao je i vjerni navijač - inače po struci doktor medicine i dugogodišnji klupski liječnik - Siniša Fučkar, poznatiji kao Simba.
- Neopisivo je s prijateljima s tribine glasno navijati i davati podršku našim dečkima koji se bore na travnjaku i izgaraju za sveti dres. Kao što smo već nebrojeno puta ponovili – "Varteks je osjećaj" i to je zaista tako. Nadam se da će dečki odigrati još jednu borbenu i dobru utakmicu, da će nas ovaj put malo popratiti i sreća tako da se svi skupa možemo veseliti pozitivnom rezultatu na kraju. Pozivam i sve ljubitelje nogometa da nam se pridruže na utakmici i osjete pravi navijački ambijent u ovom lokalnom derbiju koji je pred nama. - zaključuje popularni Simba. Stoga, svi vi kojima srce kuca za Bumbare - danas im dajte potporu s tribina.

Komentari