svirao i neno belan

FOTO U HNK proglašeni sportaši godine - i opet smo vidjeli da se imamo s čime ponositi

Objavljeno: 29.01.2018. 22:49

Zadnja izmjena: 30.01.2018. 08:51

Foto: Viktor Hranić

U prepunoj dvorani HNK Varaždin sinoć su dodijeljene brojne nagrade za najbolje sportaše, ekipe, sportske djelatnike i sve ostale osobe koje su dale doprinos činjenici da je naš grad na sportskoj mapi ne samo Hrvatske nego i svijeta.

Sve su to naše sugrađanke i sugrađani čije sportske uspjehe pratimo iz dana u dan. I teško je izdvojiti bilo koga, jer se radi o ženama i muškarcima koji su u sportu prije svega iz ljubavi. Možda da krenemo od naših mladih nada - streličara Alena Remera i kopljašice Franje Želimorski. Oni su već pobrali sva moguća zlata po Hrvatskoj, a okitili se i medaljama na balkanskim i europskim prvenstvima. Za njih će sigurno još čuti i Hrvatska i Europa i svijet.

Nastavimo onda s pravim sportskim herojima, dvoje hrabrih mladih ljudi koje ni tjelesni nedostatci nisu zaustavili u bavljenju sportom. Karlo Rajković nas je već navikao na brdo medalja u plivanju, dok je Vida Puškadija ostvarila zavidne rezultate u natjecanju gluhih u streljaštvu.

Što se tiče najboljih ekipa, ove su godine tu laskavu titulu ponijele rukometašice ŽRK Koke, koje su osvojile treće mjesto u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene te hrvači HK Vindija - uvjerljivi prvaci Hrvatske. 

Za uspjeh hrvača svakako ogromne zasluge ima njihov trener Andrija Barić, koji je time zaslužio i naslov trenera godine. Školski sportski djelatnik godine je Zenil Vugrinec iz OŠ Ludbreg, dok je za sportskog djelatnika proglašen Cvjetoslav Zorman iz Varaždinskog streličarskog kluba, koji je 1987. bio i sportaš godine. 

I na kraju nam, naravno, ostaju i pojedinačni sportaši godine. I ove je godine u muškoj konkurenciji pobijedio nepobijedivi Enes Garibović, dok je u ženskoj kategoriji tu titulu ponijela Kristina Dudek, zapažena i na ovogodišnjoj Univerzijadi.

Dodijeljeno je još puno nagrada - i svi dobitnici zaslužuju naše iskreno divljenje. Sportašima su čestitali uime Varaždina gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar, a uime Županije dožupan Tomislav Paljak i predsjednik skupštine - i sam nekoć uspješni sportaš - Alen Runac. Njima se pridružio i saborski zastupnik Anđelko Stričak. Iznenađenje večeri bio je svakako nastup uvijek popularnogNene Belana. U publici je sjedio - ali i sudjelovao i u dodjeli nagrada - trenutačno najpoznatije varaždinsko sportsko ime nogometni izbornik Zlatko Dalić. Kako je izgledala ova večer koja je Varaždince i stanovnike našeg kraja podsjetila razloga na koga i zašto da budemo ponosni - pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari