CZOO TOMISLAV ŠPOLJAR

Foto - Veliki uspjesi učenika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u sportovima

Objavljeno: 19.05.2022. 18:04

Zadnja izmjena: 19.05.2022. 22:20

Na 13. po redu Državnom  prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama koje je održano od 15. do 17. svibnja 2022. godine u Poreču učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar osvojili su ukupno 12 medalja.

Učenici su se natjecali u disciplinama iz atletike i plivanja. Od atletskih disciplina u bacanju kugle za učenice od 3kg Leona P. je prvakinja Hrvatske, a u bacanju kugle za učenike od 4 kg prvak je Predraga S. koji je ujedno i u skoku u dalj sa zaletom osvojio visoko četvrto mjesto. Na trčanju za djevojke Silvija P. je doprvakinja iz trčanja na 80 metara, a osvojila je i visoko četvrto mjesto na skoku u dalj iz zaleta. Dvostruki doprvak je Sebastijana B. koji se natjecao u trčanju na 400 m  te u bacanju loptice u dalj iz zaleta. Roberto O. bio je odličan u bacanju loptice u dalj iz zaleta te osvojio 7. mjesto, a iz trčanja na 80 metara zauzeo 35. mjesto.

Istovremeno je održano i natjecanje u plivanju na bazenima u Rijeci te su i tamo učenici CZOOTormislav Špoljar osvojili sedam medalja i to: Mirna R. je prvakinja Hrvatske na 25m prsno, a doprvakinja Hrvatske slobodnim stilom na 25 metara. Nikola K. je prvak Hrvatske na 25 m leđno i prvak Hrvatske na 25 m slobodno, Andrej M. je u istim disciplinama kao i Nikola doprvak Hrvatske te osvojio dvije srebrne medalje. Antonio H. je za dječake imao najjaču konkurenciju, te je u slobodnom stilu na 25 m osvojio srebro te je i on doprvak Hrvatske.

U CZOO Tomislav Špoljar s razlogom mogu biti ponosni na učenike jer su od 50 prijavljenih, što centara, osnovnih ili srednjih škola, najbolji po osvojenim medaljama. Njihove mentorice su Ivanka Jakopec, Natalija Luić i Kristina Kralj.

Komentari