'sportski duh'

Foto - Velikim finalom završio jubilarni 20. olimpijski tjedan dječjih vrtića

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Objavljeno: 27.05.2023. 11:23

Zadnja izmjena: 27.05.2023. 12:07

Velikim finalom na Sportskom centru Sloboda, u petak je završio jubilarni 20. olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj koja se održava u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina.

Naime, cijeli ovaj projekt krenuo je iz Zajednice sportskih udruga da bi ga nakon dvije godine prihvatio i Hrvatski olimpijski odbor te se potom proširio na većinu hrvatskih gradova i županija. No, kako je naglasio Dubravko Banek, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, ono što je jedinstveno kod dječje olimpijade u Varaždinu je činjenica da se, za razliku od onih u ostalim gradovima i županijama, odvija tijekom cijelog tjedna.

Finalni dan Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina svečano je otvorio predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, Lovro Lukavečki, čestitavši organizatorima na dugogodišnjoj tradiciji koja, kako naglašava, pokazuje veliku predanost i entuzijazam.

- Od malih nogu, isto kao i vi, bio sam sportski orijentiran te sam isto tako kao vrtićarac sudjelovao na ovakvim sportskim događajima. Upravo zato sam svjestan važnosti odgajanja djece u sportskom duhu, posebno u kontekstu danas sve snažnije prisutnosti, kako to stručnjaci nazivaju, epidemije pretilosti među djecom – rekao je Lukavečki.

Komentari