ZSUGV

Foto - Veselo na završnici Ljetnog sportskog višeboja na Dravskom kupalištu

Objavljeno: 06.07.2022. 18:11

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 18:30

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, približila se završnica besplatnog dvotjednog 3. Ljetnog sportskog višeboja, a najbolje tek slijedi. Naime, nakon tjedan i pol sportskih aktivnosti u srijedu je na Dravskom kupalištu bilo druženje sudionika, više od 200 učenika od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola, na kojem su dobili diplome i spomen majice, a u četvrtak i petak čeka ih iznenađenje.

Sudionike višeboja posjetili su gradonačelnik Neven Bosilj,  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i gradskog vijeća Vesna Haluga te predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravko Banek.

- Mislim da je ovo jedan od pametnijih projekata u koji smo uložili 103 tisuća kuna iz gradskog proračuna, jer su djeca budućnost ovog grada. Možda se među ovom djecom krije neka buduća Jana Koščak, mlada varaždinska atletičarka koja je upravo jučer osvojila zlatnu medalju i postala europska prvakinja u sedmoboju u kategoriji mlađih juniorki. Koristim i ovu priliku uputiti joj iskrenu čestitku na osvajanju zlatne medalje u najtežoj atletskoj disciplini, izjavio je gradonačelnik Bosilj.

Stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar, naglasila je da je ovo bio treći ljetni sportski višeboj, najbrojniji do sada.

Izlet na more

- Također imamo najbrojniju ponudu sportova. Obzirom na veći broj djece podijelili smo ih u dvije skupine pa je svaki dan dio djece bio u sportskoj dvorani u Graberju gdje su imali dvoranske sportove. Ovdje na Dravskom kupalištu imali smo vodene sportove – skokove u vodu, plivanje, vodenu odbojku, vodenu košarku, vaterpolo. Također smo iskoristili Dravsku park šumu gdje smo djecu upoznali s orijentacijskim trčanjem, badmintonom, odbojkom na pijesku i bacanjem frizbija, kazala je Sitar.

Za djecu je sve bilo u potpunosti besplatno zahvaljujući Gradu Varaždinu. Sudionike Ljetnog sportskog višeboja u četvrtak i petak očekuje izlet, jednodnevno kupanje na moru u Novom Vinodolskom.

 

 

 

 

Komentari