sport

Foto - Za varaždinske sportaše sedam posto više sredstava iduće godine

Objavljeno: 30.09.2023. 19:00

Zadnja izmjena: 30.09.2023. 19:33

Članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina (ZSUGV) prihvatili su u petak prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2024. godinu koji je u odnosu na tekuću godinu veći za 7 posto, što u konačnici znači više sredstva za varaždinski sport i sportaše u idućoj godini, priopćeno je danas iz ZSUGV-a.

Novim Programom u 2024. godini uvećali bi se financijski iznosi u svim programskim područjima, a između ostalog i za program poticanja i promociju sporta, zatim za rad sportskih udruga, zajednica i saveza. Povećavaju se i iznosi financiranja troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica te sredstva za rad Zajednice, navodi se u priopćenju.

- Novim Programom nastavljamo sportski razvoj mladih. Želimo omogućiti najkvalitetnije uvjete našim sportašima i svim građanima kako bi se neometano mogli baviti sportom i rekreacijom. Novim Programom nastavljamo ulagati i održavati naše sportske građevine i omogućiti našim klubovima da i dalje normalno funkcioniraju, kako bi svojim sportskim rezultatima doprinijeli promidžbi varaždinskog sporta - rekao je glavni tajnik Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

Bosilj najavio moguću rekonstrukciju Balona 1

Na Skupštini je bio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je potvrdio usuglašenost oko povećanja sredstava za programe u sportu u iznosu od 7 posto u odnosu na ovu godinu. Dodao je kako oko ulaganja u sportske objekte slijede razgovori i dogovori.

Bosilj je najavio je i moguću rekonstrukciju Balona 1 kraj dvorane u Graberju. Kako je napomenuo, oko tog projekta vode se razgovori sa Varaždinskom županijom gdje bi se zajedno nastupilo prema Ministarstvu turizma i sporta koje bi uskoro moglo otvoriti mjeru za financiranje takvih projekata, zaključuje se u priopćenju.

Komentari