odlični rezultati

Foto - Završeno Europsko prvenstvo u streličarstvu u Varaždinu, oboren jedan svjetski rekord

Objavljeno: 25.02.2024. 10:02

Zadnja izmjena: 25.02.2024. 10:09

Muškim finalom u seniorskoj kategoriji olimpijski luk u kojem je pobjedu odnio Mauro Nespoli iz Italije završilo je Europsko dvoransko prvenstvo u streličarstvu koje se u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi održavalo od 19. do 24. veljače.

Na liniji gađanja bili su predstavnici 24 zemlje s gotovo 240 natjecatelja u borbi za medalje.

- Bilo je zahtjevno i naporno organizirati jedno ovakvo natjecanje, ali sam više nego zadovoljan kako je sve proteklo u najboljem redu. Mislim da smo učinili jednu pravu stvar ne samo za varaždinski sport već i za sam Grad Varaždin i Varaždinsku županiju – rekao je predsjednik SK „Cekin“ Varaždin Damir Kolarek.

Hrvatska je nastupila u brojnom sastavu u mlađim i seniorskim kategorijama te osvojila značajne rezultate. Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl naglasio je kako su ostvareni odlični rezultati, a pao je i jedan svjetski rekord. 

-  Ovaj individualni sport preciznosti iz dana u dan u svijetu stječe sve više poklonika, a naši su streličari članovi najviših streličarskih tijela kako na europskoj tako i na svjetskoj razini. Stoga mi je iznimno drago da smo bili domaćin ovakvog međunarodnog natjecanja, drugog u svega dva mjeseca ove godine – rekao je župan Anđelko Stričak.

Komentari