Freestyle trikovi

Foto - Završeno još jedno izdanje Challenge Tour-a u Varaždinu

Objavljeno: 28.08.2022. 10:50

Zadnja izmjena: 28.08.2022. 10:50

Četvrtu godinu za redom, ekstremni sportaši okupili su se u varaždinskom skate parku kako bi zainteresiranima pokazali trikove koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. 

Inlineri - vozači na koturaljkama zagrijali su skate stazu i zaintrigirali žiri i publiku spretnim akrobacijama. Najbolji u disciplini bio je Jan Gašparič, koji je ujedno osvojio i nagradu za best tricks kategoriju. Drugo mjesto je zauzeo Tin Hadžiomerspahić, a treće mjesto Matija Kunštek. Dominirali su i skateri, koji su još jednom pokazali savršenu disciplinu i trikove od kojih zastaje dah. Na prvo mjesto u ovoj disciplini smjestio se Fran Zagoršćak. Drugo mjesto pripalo je Leonu Zlatoviću, a treće Marku Zagoršćaku. Pobjedu u kategoriji best tricks odnio je Leon Zlatović.

BMX freestyleri pripremili su pravi spektakl - vješti skokovi na rampama, kao i usavršeni trikovi na preprekama samo su dio onoga što su pokazali i dokazali da ova disciplina uistinu zahtjeva posvećenost i neumoran rad, zbog kojih se pronašla na popisu olimpijskih disciplina. Najbolji među njima bio je Marin Ranteš, drugi je bio Juan Pablo Rojas, dok je treće mjesto pripalo Viti Kušteru. Budući da su svi natjecatelji bili dobri, žiri je teško donio odluku o najboljem u kategoriji best tricks, a nagrada je pripala Viti Kušteru.

- Sve više djece bavi se ekstremnim sportom te popularnost i u Gradu Varaždinu raste iz dana u dan. Radimo kontinuirano na poboljšanju infrastrukture i veselimo se što ćemo i ubuduće ugostiti najbolje vozače u našem gradu. Grad Varaždin je i ove godine pokrovitelj Challenge toura, a dodatni motiv je i naš Marin Ranteš, koji je jedan od najboljih BMX vozača u svijetu i kandidat za Olimpijske igre u Parizu 2024.godine - rekao je Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju grada Varaždina.

Komentari