godišnja skupština

Foto - Evo što je rečeno i tko je nazočio Godišnjoj skupštini Županijskog nogometnog saveza

Predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić tim je povodom istaknuo kako je tijekom protekle godine 6.200 igrača u sustavu ŽNS-a odigralo 3.280 utakmica. Tom je prilikom čestitao i najboljem futsal sucu na svijetu, Nikoli Jeliću, kao i Nogometnom klubu Varaždin, kako je naveo, sve boljem i boljem prvoligašu...
Objavljeno: 15.03.2024. 19:40

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 20:52

Foto: Boris Matijašec

Županijski nogometni savez Varaždin večeras je, već tradicionalno, održao redovitu godišnju skupštinu na kojoj su pobrojani svi projekti realizirani u protekloj godini, ali su najavljene i investicije koje se planiraju realizirati u ovoj godini.

Predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić tim je povodom istaknuo kako je tijekom protekle godine 6.200 igrača u sustavu ŽNS-a odigralo 3.280 utakmica. Tom je prilikom čestitao i najboljem futsal sucu na svijetu, Nikoli Jeliću, kao i Nogometnom klubu Varaždin, kako je naveo, sve boljem i boljem prvoligašu.

- Uvijek smo činili i činimo sve da dosegnemo najvišu razinu, a naročito smo u tome uspjevali kada smo ulagali u našu infrastrukturu. Novih 16 ugovora i novih 150 tisuća eura ušlo je u sustav. Ponosni smo što su sve investicije završene. Hvala zbog toga Hrvatskom nogometnom savezu i našem velikom prijatelju, predsjedniku Marijanu Kustiću. Hvala i županu Anđelku Stričaku. 89 tisuća eura izdvojili smo zajedno sa županijom, općinama, gradovima i savezom za nabavku defibrilatora koji su od sada stacionirani na svakom, baš svakom nogometnom igralištu - rekao je Horvatić.

Dodao je i kako ŽNS ima novog županijskog instruktora Filipa Martića, a istaknuo je i kako u sustavu igra 3.400 igrača mlađih od 18 godina, zbog kojih su važni projekti poput Talent Kupa, Lige limača predškolske dobi te Dječji nogometni festival "Zdravo maleni".

'2027. godine milijun eura za sport'

Uz ostale, skupštini je prisustvovao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je rekao kako Županija izdvaja oko 280 tisuća eura za sport. 

- Lijepo je vidjeti ove rezultate, kada naši mladi pobjeđuju. To je dobro, sport uvijek čini dobro, bitno je natjecati se, a kad uz to dođe pobjeda, to donosi daleko više radosti. Cilj za kojeg vjerujemo da ga do 2027. godine možemo ostvariti je da bismo te godine mogli izdvojiti milijun eura. U sljedeće dvije godine planiramo investicije u školama, nakon toga se još više posvećujemo zdravstvu, a onda nakon toga sportu - rekao je Stričak.

'Primjer kako treba raditi'

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dodao je kako savez podupire rad ŽNS-a kroz brojne projekte.

- Varaždinski nogometni savez je jedan od primjera kako se treba raditi. Ove slike govore više od riječi, a ništa toga ne bi bilo bez rada i truda. Uvijek rado pomažemo klubovima, a sredstva koja smo dali za umjetne trave ulagat ćemo u kamp koji je sad prioritet da se izgradi - dodao je Kustić.

Komentari