besplatni treninzi

Foto - ŽNS Varaždin predstavio projekt koji putem igre djecu uči igrati nogomet

Objavljeno: 14.09.2023. 11:49

Zadnja izmjena: 14.09.2023. 11:49

Foto: Boris Matijašec

Županijski nogometni savez Varaždin održao je danas zajednički sastanak povodom novog projekta "Nogometni dječji festival Zdravo maleni".

Kako je pritom bilo rečeno, projekt je nastao na temelju informativnih razgovora tijekom veljače kada je bila predstavljena i ideja o zajedničkoj provedbi projekta kojeg sada pokreće ŽNS Varaždin u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta. Naime, ministarstvo je donijelo Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini. Program ŽNS Varaždin drugu godinu izabran je zajedno sa još 160 programa za sufinanciranje u iznosu od 14,4 tisuće eura.

Ukupna vrijednost programa iznosi 18 tisuća eura, a ŽNS Varaždin će putem njega nogometnim centrima, klubovima članicama i dječjim vrtićima osigurati opremu za daljnji rad s mladim i najmlađim nogometašima. Projekt se bazira na igranju i učenju nogometa s djecom putem zabavnih i poučnih besplatnih treninga s naglaskom na pružanje rekreacije, a vezano na promicanje sporta i zdravog načina života. Ukupno će biti održano devet aktivnosti u kojima će biti četiri aktivnosti za vrtiće te pet za igrače i djecu nogometnih centara i škola nogometa diljem županije. 

- Već drugu godinu zaredom dobili smo financijska sredstva za provedbu projekta. Korisnici projekta bit će dječji vrtići s područja Varaždina, Vidovca, Ludbrega i Ljubešćice, a uključili smo i naše škole nogometa s područja Varaždinske županije, kao i nogometne centre. U cijeli program bit će ukljućeno gotovo 1.800 djece u dobi od 5 do 18 godina, a mjesta održavanja bit će sportska igrališta klubova članica ŽNS-a i institucija kao što su vrtići i škole - rekao je Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS-a Varaždin.

Komentari