brojne teme

Foto - Održana sjednica varaždinske Zajednice sportskih udruga, evo što je bilo rečeno

Skupština je bila i prilika da se predstavnici sportskih udruga, koje su članice Zajednice, upoznaju sa novostima u Zakonu o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine...
Objavljeno: 15.03.2023. 20:02

Zadnja izmjena: 15.03.2023. 20:40

Kroz Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina Zajednica sportskih udruga u 2022. godini je uložila 12,4 milijuna kuna za financiranje sporta i rekreacija na području Grada, istaknuto je to danas na 44. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga.

U protekloj godini Zajednica je brojila 128 članica, sportskih klubova koji dolaze iz 54 sporta. S 4.906 registriranih sportašica i sportaša te sportašica i sportaša u sportskim školama, grad Varaždin pozicionira se na sam vrh gradova u Republici Hrvatskoj s visoko razvijenom sportskom kulturom. Utvrđeno je kako je u 2022. godini Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina realiziran u stopostotnom, odnosno u iznosu od 12,4 milijuna kuna te su sve obveze prema svim sportskim udrugama i članicama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podmirene.

- Valja naglasiti da na području Grada ne postoji sportska aktivnost u koju, bilo organizacijski, bilo financijski, bilo s ljudstvom ili pak ustupanjem prostora Zajednica nije uključena. Velik doprinos uspješnoj 2022. godine dale su i gradske strukture Grada Varaždina u neizmjernoj financijskoj pomoći i odličnoj suradnji, gdje su imali sluha za sva sportska zbivanja u Varaždinu, a isto tako sve sportske programe varaždinskih klubova s čime su dali punu potporu razvoju varaždinskog sporta gdje i rezultati nisu izostali - rekao je predsjednik ZSUGV-a Alen Runac.

Stipendije do 24.000 eura

Skupština je bila i prilika da se predstavnici sportskih udruga, koje su članice Zajednice, upoznaju sa novostima u Zakonu o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, a koje označavaju velik pomak za razvoj sporta. Jedna od novina su nacionalne stipendije za vrhunske sportaše od prve do treće kategorije te zdravstveni pregledi za sportaše koji će odsad vrijediti 24 mjeseca. Kako je naglašeno, odlična novost za sportaše amatere je i činjenica da sa sportskim klubom mogu sklopiti ugovor o stipendiranju do godišnjeg neto iznosa od 24 tisuće eura.

Komentari