RADOSLAV ROGINA

Fotogalerija - Jedan od najboljih vrhunskih varaždinskih sportaša završio natjecateljsku karijeru

Objavljeno: 07.02.2021. 18:29

Zadnja izmjena: 07.02.2021. 19:00

Radoslav Rogina, jedan od malobrojnih varaždinskih vrhunskih sportaša i dvostruki olimpijac odvozio je svoju posljednju profesionalnu biciklističku sezonu.

Sportska karijera jednog od varaždinskih ponajboljih biciklista svih vremena bila je vrlo uspješna i bogata a trajala je čak dvadeset i jednu godinu. U tom periodu zabilježio je niz vrhunskih rezultata od kojih možemo posebno  izdvojiti pobjede u generalnom plasmanu na utrkama: The Paths Of King Nikola, Tour of Qinghai Lake, Tour de Slovénie, Cycling Tour of Sibiu.

Na utrci CRO Race, iz sezone u sezonu, Rade je uvijek bio među vozačima koji su bili glavni favoriti za pobjedu u ukupnom plasmanu, a to potvrđuju i njegovi rezultati 2016. (5. mjesto), 2017. (11. mjesto), 2018. (4. mjesto) i 2019. (10. mjesto).

Radoslav je također predstavljao Hrvatsku i na ljetnim Olimpijskim igrama, OI Peking 2008. (25. mjesto) i OI London 2012. (41. mjesto). Majicu državnog cestovnog prvaka Rogina je osvojio 2003, 2014. i 2016.godine.

Kroz svoju karijeru Radoslav je nastupao u klubovima: Sloga (Varaždin), Perutina Ptuj Krka (Slovenija), Tenax (Slovenija), Loborika (Pula), a najduže je nosio dres Adria Mobil (Slovenija) u kojem je i završio svoju profesionalnu karijeru.

Iako je završio svoju karijeru kao profesionalni biciklist Radoslav ostaje u krugu biciklističkog svijeta. Međutim, još nije točno odlučio kamo dalje. Trenutno je u Španjolskoj, gdje je član logistike ekipe Bahrain Victorious i polagano rekapitulira svoju sportsku karijeru.

- Na kraju duge i preduge karijere moram biti zadovoljan i ponosan s postignutim, iako uvijek kao i svi ostali ponekad pomislim „pa mozda je moglo bolje ili drugačije“. Tek kad sam se oprostio od biciklizma polako postajem svjestan karijere koju sam imao i to najviše iz feedbacka drugih ljudi, komentira Rogina.

Biciklizam se u Hrvatskoj ne nalazi među popularnim sportovima i vrlo malo se u javnosti zna o stanju u biciklizmu.

- Glede bicikliza u Hrvatskoj nemam puno komentara, ali trenutno mislim da je puno lošije nego kad sam ja počinjao, a onda je bilo nikako. Bilo se teško probit ali nasreću imao sam podršku roditelja, a i zbog oca sam krenuo u biciklizam. Otac je bio biciklista i veliki zaljubljenik u taj sport.

Radoslav je završio natjecateljsku sportsku karijeru ali je za sada odlučio ostati u svjetskom biciklizmu.

- I danas sam jos uvijek u biciklizmu ali s druge strane. Trenutno radim kao serviser u ekipi Bahrain Victorious, ali još uvijek se tražim i vjerujem da će biti promjene glede zanimanja... Evo toliko ukratko, jer sam upravo u Španjolskoj na pripremama s ekipom, poručio je  Rogina nastavljajući svoju karijeru i dalje u biciklizmu.

Komentari