godišnji plan zsugv

Runac zatražio 1,7 milijuna kuna za infrastrukturna ulaganja u sljedeće klubove...

Objavljeno: 18.03.2021. 08:33

Zadnja izmjena: 18.03.2021. 08:33

Na Skupštini Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina prihvaćeno Izvješće o radu o radu i djelovanju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u 2020. godini, te je usvojen Program javnih potreba Grada Varaždina za 2021. godinu.

Prošla godina bila je opterećena posljedicama pandemije te su svi klubovi smanjili ili prekinuli natjecanja, a rad se odbijao vrlo otežano.

- Ovo je najteža godina otkada sam ja u sportu, a u sportu sam jako dugo. Međutim, imali smo izvrsne rezultate naši sportaša i sportašica i u konačnici, u kojoj se gledaju rezultati, ja sam zadovoljan s postignutim, rekao je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Smanjena sredstva

U 2021. godini planirani prihodi ZSUGV iznose 9.885.900 kuna, što je za oko 750.000 kuna manje nego prošle godine.

- Dakle, ova se godina razlikuje od prošlih po tome što smo dobili manje sredstava, tako će biti manje sredstava na brojnim stavkama. Nije mi to drago ali mi ovisimo o Proračunu Grada i koliko novaca dobijemo s toliko raspolažemo. Što se tiče dotacija klubovima tu smo probali da izbjegnemo smanjenja, kao i kod nagrađivanja vrhunskih kategoriziranih sportaša, jer smo imali iskustva da su nam jako kvalitetni sportaši odlazili u druge gradove zbog primjerice razlike u mjesečnim primanjima od 500 kuna. Smatram da je Grad Varaždin previše uložio u te sportaše da bi ih onda tako jednostavno izgubio, zaključio je Runac.

U pridruženo članstvo jednoglasno je primljen SRD 315 Sjeverozapad, koji je postao 125. članica ZSUGV.

1,7 milijuna za infrastrukturu

Predsjednik ZSUGV Alen Runac na kraju kupštine iznio je prijedlog da se od Gradskog vijeća zatraži 1,7 milijuna kuna za poboljšanje sportske infrastrukture. - Kako su dvije stvari najbitnije za sportaša, da mu osiguramo trenera i drugo da ima kvalitetne uvjeti za trenažni proces. Ako nema kvalitetne uvjete ne možemo puno očekivati. Zato tražimo da se uloži u infrastrukturu objekata kojima upravljaju klubovi.  To su klubovi NK Varaždin, NK Zelengaj, NK Udarnik, NK Varteks, NK Mladost Biškupec, i dvorana na Slobodi, dodao je Runac.

Komentari