Odluka pada u nedjelju

Frank de Boer: Robert Murić najozbiljniji kandidat za startnu postavu protiv Willem 2 Tilburga

Objavljeno: 05.03.2016. 12:42

Zadnja izmjena: 05.03.2016. 12:43

Foto: Facebook

Robert Murić, nogometaš koji će za točno tjedan dana (12. ožujka) napuniti 20 godina, igrač velikog Ajaxa iz Amsterdama, a rodom iz pitome zagorske Bednje, pred novim je ispitom karijere.

Naime, kako prenosi Ajaxov klupski online magazin „Ajax Showtime“, šef stručnog stožera prve momčadi crveno-bijelih Frank de Boer na posljednjoj je konferenciji za novinare pred gostovanje kod Willema II u Tilburgu najavio – Roberta Murića u udarnoj, startnoj postavi!

Podsjetimo, de Boer je Murića prije dva tjedna priključio iz mlade (U-21) u prvu seniorsku momčad Ajaxa, protiv Excelsiora iz Rotterdama Robert je i ušao posljednjih osam minuta utakmice i odmah upisao asistenciju.

Potom je (kompletiranjem seniorskoga kadra) Murić vraćen u mladu momčad kako bi pomogao svojim U-21 suigračima protiv Dordrechta i opet se predstavio u sjajnom izdanju – bio je dakako u startnoj postavi (20. put ove sezone od 23 nastupa), Ajax U-21 je već na poluvremenu vodio 4:0, a Murić je postigao drugi i asistirao za treći pogodak (završilo je 4:1, Murić je izašao u 62. minuti).

Forma u usponu

Robertovu sjajnu formu intenzivno prati i Frank de Boer pa je ovog vikenda Murić opet u kadru seniorske momčadi, čak štoviše s velikim šansama da u nedjelju istrči od prve minute! Tako je barem de Boer najavio na zadnjoj presici pred odlazak Ajaxa na put u svega 120 km udaljeni Tilburg.

- Anwar El Ghazi je skupio kartone i kandidati za prvo desno krilo su Lasse Schöne ili Robert Murić. Nisam još prelomio, ali Murić ima veliku šansu krenuti od prve minute. U stalnom je uzlaznom trendu i uvjerenja sam da je došao do razine da ono što tako dobro radi 10 minuta može ponavljati i svih 90 – rekao je Frank de Boer, dajući veliki poticaj mladom Hrvatu kojem je konkurent daleko iskusniji, 29-godišnji Norvežanin Schöne.

Murić je na pragu dvadesete

- I Robertu treba ovaj korak. Lasse ima moju veliku i neupitnu podršku, ali mora isto tako imati i razumijevanja ako izaberem Murića. Willem II prima jako malo golova, igra jako dobro organiziranu obranu i tu nam Robert može jako dobro doći. Jer njegove akcije počinju široko, ima odličnu i lijevu i sve bolju desnu nogu, a opet je i nesebičan, uvijek ima oko za suigrače. To će nam u Tilburgu sigurno trebati.

Iako de Boer nije želio i službeno potvrditi, Tilburg bi i tamošnji Stadiona Kralja Willema Drugog mogli ostati u trajnom pamćenju nogometaša iz Bednje na pragu dvadesete. Hoće li to zaista tako i biti, znat ćemo u nedjelju od 14:30 sati.

Komentari