Garibović: Prošla sezona bila je kao iz snova, sljedeća će biti još bogatija medaljama

Objavljeno: 20.08.2015. 18:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Karate klub Varaždin

Nekoliko najboljih boraca Karate kluba Varaždin već se sprema za novu sezonu. U novoj sezoni očekuju ih mnoga velika natjecanja, a naistaknutiji pojedinac varaždinskog kluba Enes Garibović najavljuje još bolje rezultate nego protekle sezone.

Garibović je prošle sezone stigao do drugog mjesta na Prvenstvu Europe u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma. Tim uspjehom zlatnim slovima se upisao u povijesti varaždinskog karatea. Tako je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u indonezijskoj Jakarti, koje će se održati od 11. do 15. studenog ove godine.

- Nakon medalje na Europskom prvenstvu u Zurichu i nakon osvajanja Svjetskog kupa u Umagu početkom srpnja ove godine očekivanja su porasla i očekujem čim bolji plasman na Svjetskom prvenstvu. Konkurencija je stvarno ogromna i pomalo zastrašujuća, nastupa preko 150 zemalja svijeta i bit će stvarno zanimljivih i teških mečeva, no potajno se nadam medalji – rekao je Enes Garibović koji svakodnevno trenira.

- Trenutno su u tijeku ljetne pripreme za nadolazeću sezonu karate turnira i prvenstava. Tokom cijelog ljeta nije bilo odmora, naime krenuo sam krajem lipnja s laganim treninzima,a kasnije, zadnjih mjesec dana, s intenzivnijim treninzima – rekao je Enes koji će prije svjetske smotre nastupiti na nekoliko jakih međunarodnih turnira.  Prvi takav je međunarodni turnir 12. rujna u Zagrebu, gdje će nastupiti oko 1000 natjecatelja iz zemalja regije.  Slijedi mu Cro Open 3. listopada, Otvoreno prvenstvo Hrvatske, turnir koji iz godine u godinu raste po brojnosti zemalja i natjecatelja, očekuje se preko 1000 natjecatelja iz 15-ak zemalja Europe. Također turnir u Budimpešti i Balkanski kup u Beogradu.

 - Na tim turnira ću vidjeti gdje sam i brusit ću formu za svjetsku smotru – dodao je Enes koji je protekle sezone osvojio i zlato na Svjetskom kupu u Umagu i naslov prvaka Hrvatske.

- Osim na sportskom planu, prošla sezona mi je bila odlična i na akademskom planu. Upisao sam na Zagrebačkom sveučilištu Fakultet elektrotehnike i računarstva i položio sve ispite do 30. lišnja ove godine, u najkraćem roku i po prosjeku ocjena spadam u iznadprosječne studente fakulteta. Naime, i od ove godine ušao sam u razvojni program Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te sam kategoriziran kao vrhunski sportaš II. Kategorije što mi je i dodatan motiv u postizanju što boljih rezultata u narednoj sezoni – rekao je Enes.

Do zlata je na Prvenstvu Hrvatske stigla i Ivona Ciglar, drugi je bio Eugen Kanjir, dok su bronce na državnom prvenstvu osvojile Tara Nikolić i Elma Garibović.Kanjir, Nikolić, Elma Garibović i Ciglar će tražiti svoju vizu za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji na kvalifikacijskom turniru koji će se održati od 26. do 27.09.2015 u Rijeci.

- Moji kolege iz kluba borit će se na tom kvalifikacijskom turniru i pripremaju se za to da bi ostvarili plasman. Očekivanja kluba je da imamo barem dva člana reprezentacije Hrvatske koji će branit boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu – objasnio je Enes.

Ostali natjecatelji i članovi Karate kluba Varaždin pridružuju se najboljoj petorki sljedeći tjedan na treninzima i svi željno iščekuju da krene nova sezona.

Komentari