Gavarnović ipak za Švicarsku: Nisam osjetio interes od HNS-a

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 18.03.2011. 08:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: FC Schalke 04

- Može ga Hitzfeld imati na popisu, ali Gavranović se već odlučio za Hrvatsku - tvrdio je u četvrtak predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Iako je najavljivao da će odluku za koju će reprezentaciju igrati donijeti tek na ljeto, Mario Gavranović presjekao je sve dvojbe i u četvrtak popodne rekao je "da" Otmaru Hitzfeldu i Švicarskoj!

- Jednostavno nisam imao vremena za previše razmišljanja. Dobio sam poziv od A reprezentacije Švicarske za utakmicu protiv Bugarske u Sofiji (26. ožujka), a istodobno nisam u kontaktima s Hrvatskim nogometnim savezom osjetio preveliki interes i bilo bi previše riskantno za moju karijeru odbiti ovaj poziv, nisam se želio poigravati sa svojim životom. K tome, procijenio sam da ću se lakše izboriti za mjesto u momčadi u Švicarskoj, nego u Hrvatskoj, jer je manja konkurencija u napadu - rekao nam je Gavranović i dodao:

- Razgovarao sam sa Zorislavom Srebrićem i Slavenom Bilićem, najavili su i dolazak u Gelesenkirchen, ali ipak su malo kasno reagirali. Sve se sad naglo dogodilo i morao sam odmah odlučiti. Braća i prijatelji željeli su da igram za Hrvatsku, roditelji su mi ponovili da će prihvatiti svaku moju odluku i tako sam ipak izabrao Švicarsku.

Prije nekoliko dana rekli ste nam da ćete odlučiti na ljeto, no ipak ste se već sad opredijelili. Zašto?

- Doista sam mislio na ljeto odlučiti, jer nisam očekivao ni Hitzfeldov, ni Bilićev poziv do ljeta, mislio sam da ću imati vremena za razmišljanje. Očito je moja dobra igra protiv Valencije nagnala i Hitzfelda da me pozove, iako je rekao da ne želi eksperimentirati sa sastavom uoči Bugarske.

Može li se reći da je realnost ovaj put pobijedila srce?

- Može, baš tako! Ne kažem da neću srcem igrati i za Švicarsku, ali u meni ipak kuca hrvatsko srce! No, samo bi luđak u ovoj situaciji odbio švicarski poziv, nisam smio riskirati svoju karijeru.

Jeste li razgovarali s predsjednikom HNS-a, Vlatkom Markovićem, koji je bio prilično uvjeren da ćete igrati za Hrvatsku?

- Ne, s Markovićem se nisam čuo. Samo sam razgovarao sa Srebrićem i Bilićem. I, ponavljam, nisam baš osjetio neki veliki interes - kaže Gavranović.


Agencija VLM


Komentari