GK VINDIJA

Gimnastičari Vindije osvojili 23 medalje i 3 pehara na PH

Objavljeno: 02.11.2021. 18:22

Zadnja izmjena: 02.11.2021. 18:24

Foto: GK Vindija

Proteklog vikenda, održano je Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, gdje je varaždinska Vindija nastupila s 19 gimnastičara te jednom gimnastičarkom.

Prvog dana natjecanja, nastupili su naši najbolji juniori i seniori, te je tako Teo Bartolec potvrdio svoj status najperspektivnijeg juniora države, osvojivši visoko prvo mjesto sa svojom vrhunskom akrobatskom izvedbom na tlu. Vito Nušak, nakon ozljede noge iz Grčke, uspio je odraditi smanjenu vježbu prvi puta nakon oporavka, te je osvojio drugo mjesto iza svog klupskog kolege Bartoleca. U seniorskoj konkurenciji naš najbolji senior Mateo Žugec, nije uspio odraditi svoju vježbu, te je očiti pad forme nakon svjetskog prvenstva ,bio uzrok njegovog petog mjesta u državi. Njihov trener, koji ih je priprema je Emil Šanjek

U kategoriji univerzalni mlađi dječaci do 7 godina ekipa (A. Barulek, V. Grabarić, M. Horvat, A. Vukalović) GK Vindija osvojila je srebro. U pojedinačnom višebojskom plasmanu M. Horvat zbog male ozljede na desnoj šaci zauzeo je 4 mjesto u državi. U pojedinačnom plasmanu po spravama na parteru A. Barulek i M. Horvat zauzeli su 3. mjesto i također M. Horvat zauzeo 3. mjesto na preči. U kategoriji univerzalni program stariji dječaci do 9 godina ekipa GK Vindija (K. Gradiček, V. Pintarić, F. Tomašković, Maks Zrnić, F. Cmrečak, V. Viljevac) osvojili prvi puta zlato u ovoj kategoriji sa znatnom prednošću od drugog plasiranog. U pojedinačnom višeboju K. Gradiček osvojio je broncu. Pojedinačno po spravama K. Gradiček osvojio je zlato na parteru, broncu na karikama te zlato na ručama. U kategoriji C kadeti do 13 godina ekipa (L. Leščak, Marko Zrnić, J. Čorko, L. Đurak, N. Kanoti, A. Košić) osvojila je također s velikom prednošću od 40 bodova prvo mjesto. U pojedinačnom višeboju M. Zrnić osvojio je zlato, a L. Leščak zbog sportske nesreće i unatoč padu na karikama zbog problema sa gimnastičkim kožicama osvojio je broncu. U pojedinačnom po spravama M. Zrnić osvojio je srebro na parteru, zlato na konju sa hvataljkama, broncu na karikama, broncu na preskoku, zlato na ručama te zlato na preči. L. Leščak osvojio je na parteru zlato, srebro na konju, srebro na preskoku, te srebro na preči. A. Košić dijeli sa klupskim kolegom M. Zrnićem srebro na parteru. Treneri koji su ih pripremali su Vinko Kirinić i Matija Vugrinec. A, u sudačkoj ulozi nastupio je Vinko Kirinić.

U kategoriji ŽSG juniorke nastupila je na svom prvom državnom prvenstvu D. Vrbanec i zbog neiskustva koja je dovela do pogreške na parteru i manje pogreške na dvovisinskim ručama, zauzela je visoko 16 mjesto u državi. Trener koji ju je pripremao je Goran Radić.

Pred najboljim gimnastičarima Vindije, su pripreme sa ukrainskom reprezentacijom, te odlazak na jaki međunarodni turnir u Novom Sadu sredinom prosinca.

Komentari