NOGOMET

Gledatelji na utakmicama HT Prve lige - a što je s Drugom ligom?

HNS

Objavljeno: 15.07.2021. 18:24

Zadnja izmjena: 15.07.2021. 18:28

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je važnu odluku vezanu uz početak natjecanja u HT Prvoj ligi koja se tiče načina dolaska gledatelja na stadione, te UEFA COVID protokola za igrače, stožere i klubove za svako kolo HT Prve lige, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.

"Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021., koja je na snazi od 1. srpnja 2021. godine, određeno je da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a točkom V. definirana je iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja ako se ispune posebni uvjeti.

S obzirom na interes gledateljstva za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizirati bez ograničenja broja gledatelja uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata za PCR, a 48 sati za antigenski test). Klub domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledatelja, a delegat, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice. " piše na stranicama HNS-a. Budući da Varaždin više nije prvoligaš, to se izravno ne odnosi na njega i varaždinske navijače, ali budi nadu da bi se slična odluka mogla donijeti i za Drugu ligu. S obzirom da Druga liga počinje 14. kolovoza još ima dosta vremena da se razmotri situacija i donese slična odluka.

Komentari