Hajduk - Varaždin

Golom u 99. minuti susreta Varaždin izgubio od Splita na Poljudu

Objavljeno: 08.10.2022. 21:11

Zadnja izmjena: 08.10.2022. 21:20

Foto: Arhiva

Varaždin je na Poljudu poražen od Hajduka rezultatom 2:1 (1:0) u 12. kolu SuperSport HNL-a. Pobjednički gol za Hajduk postigao je Awaziemu 99. minuti susreta. 

Na početku susreta Hajduk je odigrao visoki presing i pritisnu Varaždin na svoju polovicu. Redale su se prilike i poluprilike ali se Varaždin uspio othrvati i sredinom poluvremena igra se preselila na sredinu terena. Hajduk je iskoristio priliku kada je varaždinska obrana bila prorijeđena i Sahiti „škaricama“ u 33. minuti dovodi domaće u vodstvo od 1:0. Varaždin pokušava uzvratiti ali bez ozbiljnijih prilika, jedino se može upisati ona Pilja u 39. minuti kada je na dobro ubačenu loptu Šege s ruba kaznenog prostora pucao pokraj gola Hajduka. Minuti prije kraja prvog dijela u izglednoj prilici bio je i Livaja ali lopta također odlazi pokraj gola.  

U dugo poluvrijeme Varaždin ulazi s tri izmjene, izašli su Katanec, Šego i Stanić, a ušli su Posavec, Banovec i Ćubelića. Nakon toga Varaždin igra sve bolje, igra se premjestila na polovicu Hajduka. Varaždin sve češće prijeti, tako treba izdvojiti udarac glavom Posavca u 51. minuti ali Kalinić brani. Varaždin nastavlja s napadačkom igrom i u 67. minuti vrlo dobra akcija Varaždina, lopta je stigla do Puclina u kaznenom prostoru ali nije uspio uputiti udarac. Minutu kasnije Pilj dobro puca, a onda Brodić u 71. minuti glavom vara Kalinića i izjednačava rezultat na 1:1. Varaždin je i dalje dobro stajao na terenu i kontrolirao utakmicu. Sve je vodilo remiju i onda u 99. minuti nakon slobodnog udarca za Hajduk Awaziem iz neposredne blizine postiže pobjednički gol za domaće.

Komentari