Goluža: Igrali za naše ljude; Lacković: Puno naučili za London

Objavljeno: 29.01.2012. 16:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Dražen Aleksić / CROPIX

Velikom utakmicom i pobjedom protiv Španjolske, Hrvatska je okončala Europsko prvenstvo u Srbiji brončanom medaljom...

Zanimljivo, posljednja četiri europska prvenstva, Hrvatska je završavala porazima, 2004. i 2006. godine u Sloveniji odnosno Švicarskoj, u utakmicama za treće mjesto, a 2008. i 2010. godine u Norveškoj te Austriji, porazima u finalu.

- Nakon onakve utakmice u petak, gdje smo jako puno htjeli, i nemam nikakve zamjerke, smogli smo snage. Bogu hvala na tome, hvala i dečkima što su vjerovali, digli se u najtežem trenutku, izvukli zadnje atome i pobijedili danas - istaknuo je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Prvo ime susreta nesumnjivo je bio Blaženko Lacković, sa osam golova, okončavši prvenstvo sa "kipićem" za najboljeg igrača utakmice. Nezasluženo je Blaž izostavljen i s popisa najbolje sedmorke cijelog prvenstva, koje je igrao na vrhunskoj razini.

- Danas smo bili konkretniji, pametniji u napadu, prije svega. Igrali smo neke duže napade, gdje smo dali vremena obrani da predahne. Malo je bilo nervoze, kada smo propustili 10:5 u prvom dijelu, mora se priznati, ali posebno dobro smo krenuli u drugom poluvremenu, što protiv Srbije nismo uspjeli i suzbili tu nervozu. Bilo nam je jako teško protiv Srbije, noć je bila jako teška, jako malo se spavalo, ali ipak smo se uspjeli vratiti i odigrati odličnu utakmicu za brončanu medalju - kazao je nakon susret Blaženko Lacković.

Unatoč "psihološkoj težini" nakon poraza od Srbije, problema s motivacijom ipak nije bilo.

- Najveća je motivacija bila odigrati na sve naše ljude, navijače koji su nas podržavali cijelo vrijeme. Sigurno da su i oni bili žalosni nakon tog petka, rekao sam igračima da igramo za njih i još jednom svi komplimenti dečkima na tome - ističe Goluža.

No, ovo nije kraj reperezentativnih uzbuđenja u 2012. godini, slijede kvalifikacije i nadaju se svi, Olimpijske igre u Londonu.

- Nadam se samo da smo puno naučili, da ćemo u Londonu biti zreliji i pametniji - zaključio je novomarofski "topnik" Blaženko Lacković.


Komentari