Goluža: Svi smo krivi za neuspjeh

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 24.01.2011. 17:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Što ti je sudbina. Prije dvije godine smo u Zagrebu sa Poljacima igrali polufinale svjetskog prvenstva, a današnja utakmica odlučuje o tome tko će na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre u Londonu. Bit će to susret dviju reprezentacija koje su rezultatski razočarale. Mi nećemo braniti srebro, a Poljaci broncu s lanjskog SP-a.

- Što se tiče utakmice sa Švedskom to više ne bih komentirao. Sve sam rekao nakon tog nesretnog poraza - rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Zoran Gobac, dopredsjednik  Saveza, izjavio je da je glavni krivac za poraz Ivano Balić.Kakav je vaš komentar?

- Krivci smo svi mi, a ne pojedinac. U porazima i pobjedama svi smo podjednako krivi ili dobri - istaknuo je Goluža, a onda dodao:

- Ne znam šta da radim s vratarima. Imaju prosjek četiri obrane po utakmici. To ne može nikako biti  dobro. Lako je bilo Šveđanina kada je njihov vratar protiv nas imao 23 obrane, a gledao sam poslije snimku i neki naši šutevi bili su iznimno teški za braniti - rekao je Goluža.

Bez obzira na današnju utakmicu sa Poljacima, je li neuspjheh neigranje u polufinalu?

- Ne bih htio sada davati nikakve komentare na tu temu. Kada završi svjetsko prvenstvo onda ću podvući crtu i vidjeti gdje se  i kako griješilo, šta je bilo dobro, a što treba popraviti. Sada svu koncentraciju treba usmjeriti ka Poljskoj - rekao je Goluža.

Dobro, što možemo očekivati protiv Poljaka?

- Jako tešku utakmicu. Imaju odličnu reprezentaciju i oni su izgubili polufinale nakon poraza od Šveđana i Danaca. Imaju opasne šutere ka što su Bielicki i Lijewski, odlična krila. U obrani igraju 6-0 obranu, a na vratima imaju Szmala koji je prije dvije godine bio najbolji vratar SP-a. No, i on dosta oscilira na ovom prvenstvu. Igraju dosta agresivno i čvrsto - rekao je Goluža.

Po tome nam šanse i nisu baš velike...

- Pobjeda nad Poljskom može puno stvari promijeniti. Na bolje - zaključio je Goluža.

Kod igrača je primjetno razočaranje.

- Naravno da smo razočarani, ali još uvijek ima želje i volje i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Poljake i da popravimo loš dojam. Moramo dokazati i pokazati da smo još uvijek reprezentacija koju svatko mora uvažavati - istaknuo je Lacković.

Poljska iz njegovog kuta gledanja?

- Imaju kvalitetu i daleko od toga da će nam biti lako, ali mi te olimpijske kvalifikacije jednostavnio moramo izboriti, Nema nam druge - zaključio je Lacković.


Agencija VLM

FOTO: Ante Cizmic / CROPIX



Komentari