Goran Mujanović odveo „VŽ-Rijeku“ u nogometnu Europa ligu!

Objavljeno: 30.08.2013. 08:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Spona (www.goran-mujanovic.com)

Slavi Rijeka, slavi i nogometni Varaždin! Riječani su izbacili veliki Stuttgart odigravši 2:2 na Mercedes Areni, a oba pogotka postigla su djeca Varteksa – Leon Benko i Goran Mujanović.

Najbolji strijelac Rijeke i čovjek koji je „Švabe“ prizemljio već na Kantridi (pogodak i asistencija za drugi pogodak u 2:1 pobjedi) – Leon Benko – i u Njemačkoj je bio na najvišoj razini. I manirom vrhunskog lovca „nanjušio“ u 30. minuti nakon duge lopte Kvržića nesporazum stopera i vratara Stuttgarta (obojica promašili loptu) te s istom doslovno ušetao u gol za 0:1.

Nijemci su bili u šoku, ali Nijemci su Nijemci i nikad ne odustaju, uspjeli su do odmora izjednačiti (Gentner), a onda je u nastavku i neuhvatljivi Traore – „vjetar s Gvineje“ pobjegao Kvržiću na desnom boku, zavrnuo u sredinu oštro, a inače sjajni riječki kapetan Marić u želji da izbije skrenuo loptu u svoju mrežu. Stuttgart se vratio, izjednačio s 2:1 riječki poraz, igrala se 75. minuta.

Otišla je utakmica u četiri minute sudačke nadoknade, u međuvremenu je još Lešković spasio našeg predstavnika od trećeg pogotka Stuttgarta, bilo je sasvim izvjesno da će se igrati produžeci. A onda se ukazao Goran Mujanović! Opasno je zapravo bilo pred golom Rijeke, Stuttgart je imao „korner nade“, trajao je završni pritisak domaćih. Izbili su Riječani prema sredini terena, Močinić je gurnuo u for za trnovečkog nogometaša u dresu Rijeke, od centra je trčao sam Mujanović prema golu Stuttgarta i zabio! Točno na ulasku u četvrtu minutu nadoknade Rijeka je izjednačila na 2:2 i osigurala si europsku jesen u Europa ligi!

Varaždinski je nogomet imao dakle dva strijelca u Mercedes Areni, štoviše od četiri pogotka Rijeke Stuttgartu tri su pogotka postigli i za jednog asistirali „VŽ-nogometaši“. A u velikom uspjehu Riječana nisu sudjelovali samo Benko i Mujanović, dvije odlične utakmice odigrao je i Nikola Pokrivač, držao onaj ključni dio terena i igre, defanzivni u veznom redu. Svi oni, ali i Brezovec i Mance (također u Varteksu školovani igrači, a koji su sada u rosteru Rijeke), čitavu će jesen igrati eminentnu Europa ligu. Bravo!  

 

Komentari