Gospodin u kopačkama odlazi: Žao mi je što karijeru neću završiti u Varteksu

Objavljeno: 22.05.2015. 13:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Gospodin u kopačkama, Davor Vugrinec večeras će odigrati posljednju utakmicu u svojoj karijeri. Nastupit će od 18 sati za Slaven Belupo protiv Zadra u sklopu 35. kola 1.HNL, no žao mu je što posljednju utakmicu neće odigrati u dresu Varteksa.

Neuništivi Vuga svoju nogometnu karijeru započeo je u Varteksu, a 1992. godine debitirao je za varaždinski sastav. Godine 1998. uslijedio je transfer u turski Trabzonspor, a igrao je i za Lecce, Cataniju, Atalantu, Dinamo, Rijeku, ponovo u Varaždinu, a trenutno je u Slaven Belupu. S 40 godina na leđima, Vuga je odličio da je karijeri došao kraj.

-Čudno se osjećam prije svoje posljednje utakmice iako sam se pripremao za taj trenutak. Bit će vrlo emotivno i vraćaju mi se sva lijepa sjećanja – rekao je Davor Vugrinec koji je u svojoj karijeri ukupno postigao 197 pogodaka, od toga 62 u dresu Varteksa.

-S pokojnim predsjednikom Varteksa Anđelkom Herjavcem imali smo dogovor da ćemo u karijeru završiti u Varteksu. Žao mi je što se taj plan nije mogao ostvariti – rekao je Vugrinec prisjetivši se naljepših trenutaka svoje karijere.

-Posebno draga mi je pobjeda Leccea nad Interom. Tada je umro moj djed Dragutin, a ja sam pogodak protiv Intera posvetio njemu. U lijepom sjećanju mi je i pobjeda u dresu Varteksa protiv tadašnje Croatije 4:3, kada smo se borili za prvaka, također pobjeda protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu 2002. godine – rekao je Vugrinec najbolji strijelac u povijesti 1.HNL s 146 postignutih golova.

- Za ničim ne žalim u svojoj karijeri. Imao sam sreće što su me zaobišle ozbiljnije ozljede, a uvijek sam želio više i pomicao granice – rekao je 39-godišnji nogometaš koji će se nakon nogometne karijere u potpunosti posvetiti umjetnosti.

- Sigurno se neću uključiti u trenerski posao. Moji interesi su vezani uz umjetnost – zaključio je Vugrinec.

Komentari