Gradski oci najavili novi početak posrnulog varaždinskog nogometa

Objavljeno: 16.07.2015. 16:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Josip Novak

NK Varaždin Varaždin je opterećen negativnim imidžem i to između ostalog treba promijeniti projektom Grada Varaždina koji uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza, namjerava osigurati neometan razvoj i budućnost varaždinskog nogometa...

Vjerujem kako će projekt usmjeren na razvoj varaždinskog nogometa podržati i gospodarstvo kako bi se okrenuli od prošlosti koja nas opterećuje, kazao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na Varteksovom stadionu.

- Budućnost ovog sporta moramo graditi na onom najboljem što smo imali, na varaždinskoj školi nogometa. Dakako, seniorska ekipa mora biti „lokomotiva“ i uzor mladim ljudima – naglasio je Habuš.

Novi klub opterećen je negativnim imidžem i veliko je nepovjerenje građana, izjavio je Habuš.

- Ovo je gradski projekt i tu nema osobnih interesa. Kada građani vide da se radi o ozbiljnom projektu, taj stav će se promijeniti – uvjeren je Habuš iako zna da u novu sezonu (ne)ulazi s 18 igrača.

Naime, dio ih je već otišao, a neki razmišljaju o napuštanju kluba.

- Ovih dana, netko od ljudi involviranih u projekt obavit će razgovor s 1. ekipom koja igra u 3. ligi. Također, ove subote u 17.30 sati je prvi sastanak Gorana Labaša, voditelja škole nogometa s djecom i njihovim roditeljima – rekao je varaždinski gradonačelnik dodavši kako u ovom trenutku nedostaje direktor kluba koji će komercijalizirati stadion.

Svi želimo dobro nogometu i sve ćemo učiniti kako bi dobili „perjanicu“ ovog sporta u našem gradu, rekao je Ivan Novak, predstavnik ŽNS-a središta Sjever.

- Stručne službe i gospodarstvo moraju stati iza NK Varaždin kako bi igračka priča stigla u 2. ligu. Apeliramo na NK Varteks i Slobodu da se uključe u projekt – ističe Novak.

Inače, na konferenciji za medije doznalo se da je varaždinski gradonačelnik u četvrtak razgovarao i s legendom varaždinskog nogometa – Miljenkom Mumlekom.

- Mumlek još tri godine ne može biti trener prve momčadi, a nema za to ni potrebne kvalifikacije. No, on će biti rado viđen u strukturi NK Varaždin Varaždin i zahvaljujemo mu na dosadašnjem radu – naglasio je Habuš.    

Ekipa koja već mjesec dana intenzivno radi na projektu kojem je cilj postaviti varaždinski nogomet na zdrave temelje, nastoji osigurati i financijsku stabilnost novom klubu što do sada nije bio slučaj.

- Postoje određena dugovanja i prema trenerima koja nastojimo riješiti. Ukupan dug kluba je oko 400 tisuća kuna i to će se sve riješiti tijekom njegovog preoblikovanja – najavljuje Habuš.

Grad Varaždin namjerava nogometašima ustupiti stadion na duži niz godina, što bi također trebalo doprinijeti razvoju novog kluba.

Komentari