Grafičar platio danak neiskustvu i kvalifikacije otvorio porazom 91:100

Objavljeno: 08.04.2014. 20:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Košarkaši ludbreškog Grafičara na startu kvalifikacija za A-1 ligu izgubili su od Škrljeva iz istoimenog mjesta nedaleko Rijeke.

Ludbrežani su očito podlegli pritisku povijesne utakmice, nikada naime košarkaški Ludbreg nije imao čast sudjelovanja u kvalifikacijama za elitni rang hrvatske košarke.

Grafičar je doduše dobro otvorio susret, vodio većim djelom prve četvrtine, međutim iskusniji gosti i tu su dionicu dobili rezultatom 28:26. Kobna je bila druga četvrtina gdje je domaćin nastavio sa sporom i statičnom obranom, a raspoloženi gosti trpali su s pozicija za 2 ali i za 3 poena. Čak 31:15 bio je rezultat te 2. četvrtine za ukupno 18  koševa prednosti Škrljeva (41:59).

U drugom poluvremenu daleko bolji Grafičar, čvršći u obrani i agresivniji u skoku, što je rezultiralo i smanjenjem rezultata.

Treću četvrtinu  ludbrežani su dobili 23:16, a jednakim tempom nastavili su i u završnoj dionici. Prilika se ukazala na pet i pol min prije kraja, zaostatak je smanjen 71:78 i Grafičar je imao napad. Ipak prilika je propuštena, gosti su se opet odvojili, a posljednji put Ludbrežani su zaprijetili u posljednjoj minuti kad su se uspjeli približiti na -4, ali dalje nije išlo.

Dojam je da bi Grafičar – da se kojim slučajem igrala još jedna četvrtina - sasvim sigurno dobio tu utakmicu; Škrljevo nije bolja momčad od Grafičara, međutim nedostatak iskustva igranja ovakvih utakmica presudio je na otvaranju kvalifikacija.

Ipak, košarkaški Ludbreg može slaviti, gromoglasna podrška ludbreških navijača koja nije jenjavala gotovo ni jednog trenutka najveća je potvrda dobroga puta ludbreškog košarkaškog ponosa.  

Komentari