Hamiltonu VN Kine, Vettelu Hamiltonove šale

Objavljeno: 17.04.2011. 15:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Formula1.com

Vettel je samo dva puta otišao u boks, a na gumama "ćelestonkama" nije se mogao obraniti od Hamiltona.

Smješnije i od viceva o Chuck Norrisu zvučalo je kad je prošli vikend Lewis Hamilton ispalio:

– Znate li tko će sljedeći vikend pobijediti u Kini? Ja!

Hihotali su se svi toj šali i lupali po koljenu, ali ispostavilo se jučer kako vozač s dvije zlatne naušnice nije zbijao štosove.

On je zaista završio prvi, učinio nemoguće, prošao Sebastiana Vettela kao od šale, čak ga malo i ponizio, projurio pokraj njega nakon zavoja u šestoj brzini... Kao na autocesti.

– Kockao sam se malo sa strategijom, dugo smo razmišljali što učiniti da prođemo Red Bull i pronašli dobitnu kombinaciju odlaska u boksove. Ovo je vjerojatno najbolja utrka koju sam odvozio u životu – rekao je Hamilton neposredno nakon što se otuširao u Mumm šampanjcu. Otvorio je bocu postavio kao tuš dok sve nije isteklo. Lako mu je tako, odijelo je nepropusno...

Vettel je završio drugi; skuplja i dalje marljivo bodove.

– KERS nije radio, bilo je i kvarova elektronike, dobro sam i prošao – kaže bivši nedodirljivi vozač. A Webber je stigao s 18. na treće mjesto! Australac ima dobar auto, ali baš tako dominirati, upisao se u anale.

– Pretekao bih ih ja još, samo da je utrka malo duže trajala – smijao se nakon utrke Mark Webber.

Uz stručnog komentatora Mladena Jergovića ovoga puta u studiju u Voloderu, otkuda naše lokalne televizije rade prijenos, nije bila i Ana Tenžera. U prvoj emisiji zgodna voditeljica bila je nesigurna, imala je tremu. Čini se da su njezini kritičari ipak bili preglasni...

– Utrke u Maleziji i Kini bile su svojevrsna proba, tek sad kreće prava stvar, pripremamo i nove sadržaje, prateći internetski portal. Krećemo još ozbiljnije – prenio je vlasnik prava Davorin Štetner. Vozači će odmoriti, pojesti jaja, rotkvice i mladi luk, za novi "race" dogovorili su se za tri tjedna u Turskoj.

VN Kine:

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:36:58

2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +5.1

3. Mark Webber (RBR-Renault) +7.5

4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +10.0

5. Nico Rosberg (Mercedes) +13.4

6. Felipe Massa (Ferrari) +15.8

7. Fernando Alonso (Ferrari) +30.6

8. Michael Schumacher (Mercedes) +31.0

9. Vitalij Petrov (Renault) +57.4

10. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) +63.2

Komentari