Hat-trick Mladena Petrića, zgoditak Mate Jajala

Objavljeno: 19.03.2011. 18:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: hsv.de

HSV je u 27. kolu njemačog prvenstva pobijedio Köln 6:2, a hrvatski napadač Mladen Petrić postigao je tri pogotka.

U ljepotici 27. kola Bundeslige HSV je svladao Köln 6:2, a jedan pogodak za goste postigao je Jajalo

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić zabio je tri gola u pobjedi HSV-a 6:2 kod kuće protiv Kölna. Naš je igrač bio uvjerljivo najbolji igrač susreta; dva gola zabio je ljevicom, jedan glavom, a izborio je i jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Ze Roberto.

Petrić je tako došao do 11 prvenstvenih pogodaka ove sezone, te je uvjerljivo najbolji strijelac HSV-a (Van Nistelrooy je zabio šest). Gol za Köln, njegov prvi bundesligaški zabio je Mato Jajalo.

Nakon šokantnog ispadanja iz Lige prvaka protiv Intera, Bayern je nastavio s mučenjem. U gostima kod Freiburga odigrali su samo 1:1, s tim da su igrači Freiburga promašili jedanaesterac i nekoliko stopostotnih šansi. Nakon što je Hannover pobijedio Hoffenheim (Šimunić nije bio u sastavu), Bayernu sada 3. mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka bježi već četiri boda.

Rezultati 27. kola: Freiburg - Bayern, Eintracht - St. Pauli, HSV - Köln, Hannover - Hoffenheim, Nürnberg - Werder.

Poredak: Borussia (D) 61, Bayer 52, Hannover 50, Bayern 46, Nürnberg, Mainz 43, HSV 40...

Gnjevno i razočarano lice Harryja Redknappa nakon zadnjeg sučeva zvižduka najbolje je opisao tijek susreta 30. kola engleske lige između Tottenhama i West Hama (0:0). Spursi su imali čak 26 udaraca prema golu vratara West Hama Greena (od toga 14 u okvir), no ni jedan nije završio u mreži.

Luka Modrić igrao je svih 90 minuta, dok je Ćorluka izašao u 76. minuti. Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa cijeli su susret odgledali s klupe za pričuve.

Novim rasipanjem bodova na svom White Hart Laneu Tottenham je ozbiljno ugrozio šanse za osvajanje 4. mjesta, koje iduće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trećeplasirani Manchester City sada im bježi četiri boda, a četvrtoplasirani Chelsea dva boda, uz utakmicu manje.

– Odigrali smo nevjerojatno dobru utakmicu, dominirali svih 90 minuta, a ostali bez dva boda. No, to je nogomet – rekao je Redknapp nakon utakmice.

Komentari