Herceg i Lukavečki: Veže nas prijateljstvo i zajedništvo jer ne igramo za novac

Objavljeno: 07.01.2016. 12:26

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 09:53

Foto: FOTO: Siniša Sović

Varaždinska ekipa Automobil Lončar & Ducati Komponenti jučer nije uspjela obraniti naslov na 36. Zimskom prvenstvu grada Varaždina pod nazivom Pan kup. Ekipu, koja u gotovo identičnom sastavu igra već šest godina, veže veliko prijateljstvo, a zanimljivo je da nitko od igrača ne igra za novac.

"Lončari" su na varaždinskom turniru plijenili lakoćom malonogometne igre, no u finalu je od njih bila bolja ekipa Podravski list Teatro slaveći nakon produžetaka 3:1.

- Ne kaže se bez razloga da je teže obraniti naslov nego osvojiti turnir. U finalu su presudili detalji, a spretniji su bili Zagrepčani koji su zasluženo stigli do naslova - rekao je Zoran Lukavečki jedan od najistaknutijih pojedinaca varaždinske ekipe koja je u posljednje tri godine tri puta bila u polufinalu Zimskog prvenstva grada Varaždina. Pretprošle godine osvojili su četvrto mjesto, prošle su bili prvi, a ove godine stigli su do drugog mjesta. Osim varaždinskog turnira, nastupili su na Kutiji šibica gdje ih je u četvrtfinalu zaustavila slovenska ekipa Amoz.

Ekipa Automobil Lončar jedna je od najboljih malonogometnih ekipa iz Varaždinske županije. No, koja je tajna uspjeha?

- Pa nema tajne. Povezuje nas dugogodišnje zajedništvo i poštovanje unutar ekipe te ljubav prema nogometu - rekao je Alen Herceg koji s Lukavečkim čini okosnicu ekipe.

I dok neki zagrebački malonogometaši igraju isključivo za novac to nije slučaj s Lukavečkim, Hercegom, Hranićem, Piskačem, Hruškarom, Isterom, Rogom, Crnkovićem, Ribićem i Gregurom.

- Ne igramo za novac i to je ono što nas drži skupa sve ove godine -istaknuo je Lukavečki.

Budući da je ista ekipa vrlo respektabilna, svi im na turnirima žele skinuti skalp.

- Naučili smo se nositi s ulogom favorita. Pod pritiskom ne gubimo glavu, već igramo svoju igru. Također svjesni smo naše vrijednosti, ali svakog protivnika respektiramo - objasnio je Herceg, dok je Lukavečki istaknuo da bez obzira na veliki broj malonogometnih utakmica kroz zimu, nije teško pronaći motivaciju.

- Uvijek smo gladni uspjeha i nije se teško motivirati na zimskim turnirima kad igraš protiv ekipa i Zagreba, Međimurja, Koprivnice, Varaždina. Postoji neko nogometno rivalstvo bez obzira na to što smo u neku ruku svi prijatelji -istaknuo je Lukavečki.

U nastavku im slijede malonogometna uzbuđenja na koprivničkom turniru.

- U Koprivnici je cilj dati sve od sebe, odigrati što bolje i rezultat sigurno neće izostati. No, teško je bilo što prognozirati - zaključio je Herceg.

Komentari