utakmice u svibnju

HNS i Zajednica sportskih udruga svečano potpisali ugovor - tri velike utakmice EURA će se igrati u Varaždinu

Objavljeno: 10.03.2017. 13:35

Zadnja izmjena: 10.03.2017. 13:35

Foto: Petra Mlinarić

Današnjim potpisivanjem ugovora između Hrvatskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i službeno je potvrđena organizacija utakmica Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti EURO U-17 kao i finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Tako će se u svibnju na Varteksovom stadionu odigrati čak tri utakmice Europskog nogometnog prvenstva, četvrtfinale i finale, a i polufinalni meč. 

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić podsjetio je na nedavno održani sastanak HNS i Zajednice sportskih udruga na kojem je dogovoreno je da će HNS u jednom značajnom financijskom iznosu pomoći realizaciju ovog kupa, a prema riječima Alena Runca, predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina okvirna vrijednost organizacije ovih utakmica će iznositi oko milijun kuna.

Kako je ovo značajan događaj za Varaždin, ali i za Hrvatsku naglasio je Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a.

Varaždin na karti hrvatskog nogometa

- UEFA je za hrvatski nogomet učinila jednu veliku stvar jer je u situaciji kada infrastruktura nije bila u najboljem stanju, vjerovala da ćemo uspjeti biti dobri organizatori europskog prvenstva U-17. - rekao je Vrbanović i dodao kako su u Hrvatskom nogometnom savezu mogli sami odabrati mjesta gdje će se igrati, te je i Varaždin njihov odabir.

Predstavnik UEFA-e, Christophe von Wattenwyl dodao je kako su u Varaždin došli još jednom kako bi provjerili infrastrukturu, te što je sve potrebno učiniti kako bi se utakmice mogle odigrati na najbolji mogući način.

- I prije nego je europsko prvenstvo dodijeljeno Hrvatskoj, mi smo već i prije Varaždin zacrtali na karti hrvatskog nogometa. - dodao je Vrbanović.

- Održavanje utakmica ovakvog kalibra će biti značajan događaj ove godine, jedan od najvećih, a bez obzira na održavanje utakmica, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina je svejedno namjeravala krenuti s uređivanjem stadiona, no sve će biti lakše sada uz dodatnu pomoć HNS-a - zaključio je Alen Runac.

 

 

 

 

Komentari