NOGOMETNO SREDIŠTE SJEVER

HNS, UEFA i Disney predstavljaju program UEFA Playmakers

Objavljeno: 02.02.2022. 19:39

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 19:44

Foto: Drago Sopta/HNS

Djevojčice diljem Hrvatske od ožujka će imati priliku sudjelovati u programu UEFA Playmakers i zavoljeti nogomet kroz inovativne i zabavne treninge koji prate radnju najpopularnijih Disneyjevih animiranih hitova, piše na službenim stranicama HNS-a.

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja te kojeg Hrvatski nogometni savez od 1. ožujka uvodi i u Hrvatsku. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

U Hrvatskoj, pa tako i za područje Varaždinske županije, program će se odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje - ono koje kreće u ožujku 2022. godine - pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Formular putem kojeg roditelji mogu prijaviti svoje djevojčice za treninge u ovom programu aktivan je od danas te je dostupan na sljedećoj poveznici.

Ambasador Niko Kranjčar

Ambasador projekta UEFA Playmakers u Hrvatskoj je bivši proslavljeni Vatreni i aktualni trener u hrvatskoj U-19 reprezentacij Niko Kranjčar, koji je istaknuo važnost igre u poticanju djece na bavljenje sportom: 
- Ovaj program sviđa mi se iz više razloga - veliki sam zaljubljenih u crtiće, pogotovo Disneyjeve, a također sam veliki zaljubljenik u sport i vjerujem kako bi sva djeca trebala imati priliku baviti se sportom. Ova inicijativa odličan je način da djevojčice od najmanje dobi steknu naviku bavljenja sportom kroz igru i zaigranost - koje su, po meni, najbitniji dio sporta, naglasio je Kranjčar.

Komentari