izlazak iz korona krize

Intervju s Nenadom Horvatićem: O raspletu situacije u nogometu važno je znati sljedeće...

Objavljeno: 14.05.2020. 19:42

Zadnja izmjena: 14.05.2020. 20:11

Foto: Arhiva

Nakon održane sjednice Izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić domaćim je nogometnim klubovima prenio informacije o raspletu sezone prekinute uslijed pandemije korona virusa.

Evo što je o tome rekao u kratkom intervjuu za eVaraždin:

Kao što je već poznato, završit će se jedino natjecanja prvog stupnja?

HORVATIĆ: Tako je, prvi stupnjevi natjecanja velikog i malog nogometa idu dalje, što znači da ćemo sve tri nacionalne nogometne lige (nogometaš, nogometašica, mali nogomet) privesti kraju. Mislim da ćemo time biti prvi nacionalni savez u cijeloj Europi koji je u tome uspio.

HNS će pokriti i troškove testiranja na korona virus?

HORVATIĆ: Testiranja su krenula već danas, a Hrvatski nogometni savez financirat će dva testa. Želimo imati uvid u stvarno zdravstveno stanje naših sportaša. Nastavak natjecanja Prve hrvatske lige donijet će jedan vjetar u leđa i povjerenje međunarodne zajednice, odnosno činjenica da se nastavlja nogomet - pomoći će i turizmu. Dakako da će na nas drugačije gledati i UEFA.

Biti ćemo možda prvi nacionalni savez u cijeloj Europi koji će sva tri nacionalna prvenstva privesti kraju.
Nenad HorvatićPredsjednik Županijskog nogometnog saveza

 

Što odluka o nenastavljanju natjecanja u nižim ligama znači za do sada postignute rangove klubova?

HORVATIĆ: To znači da su trenutni poretci na listi konačni, odnosno da nitko ne ispada iz svojega trenutnog ranga natjecanja. Prvoplasirane ekipe imaju mogućnost ići dalje ukoliko im to dozvoli licenciranje.

Kakva je odluka HNS-a kada je riječ o županijskim i međužupanijskim ligama?

HORVATIĆ: Tek kada vidimo koliko se ljudi prijavilo u sustav natjecanja 3. i 4. (Međužupanijske) lige, donijet ćemo odluku o popuni županijskih liga. Ono što moram naglasiti su rokovi: sutra, 15. svibnja, istječe rok kada bi se svi klubovi s područja Varaždinske županije trebali prijaviti za županijske lige, a 20. svibnja je rok do kada bi se trebali prijaviti svi klubovi iz Međužupanijske lige. 

Nastavak natjecanja donijet će nam vjetar u leđa i povjerenje međunarodne zajednice, što će pomoći i turizmu. Na nas će drugačije gledati i u UEFA.Nenad HorvatićPredsjednik Županijskog nogometnog saveza

Kada je riječ o Kupu...?

HORVATIĆ: Znamo da su nam ostala još četiri kluba: Varaždin, Nedeljanec, Orač, Ivančica. U tom pogledu predložit ćemo da se jedna utakmica odigra početkom osmog mjeseca.  Potom, budući da znamo da naša dva kluba mogu ići dalje - naš je prijedlog da se finale niti ne igra. Održat ćemo s klubovima sastanak i pokušati spomenuto dogovoriti.

Unatoč izvanrednoj situaciji u kojoj se našao cjelokupan sport, vi gajite optimizam?

HORVATIĆ: Siguran sam kako ćemo se dobro pripremiti, i na jesen, odnosno na ljeto kada počne sezona, biti ćemo spremni za novo natjecanje.

Komentari