doznajemo

eTV - Horvatić otkrio koliko će Ivanušecov prvi lokalni klub inkasirati od transfera: Radi se o dvogodišnjem budžetu

Kako je rekao, zahvaljujući novim pravilima koja vrijede oko godinu i pol, svaki inozemni transfer igrača klubu u kojem je taj igrač bio prvi puta registriran donosi jedan posto ukunog iznosa transfera...
Objavljeno: 13.09.2023. 11:33

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 11:46

Luka Ivanušec u srpnju je transferiran iz Dinama u nizozemski Feyenoord Rotterdam, a predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić otkrio je koliko će Ivanušecov prvi lokalni klub, Nogometni klub Novi Marof, inkasirati od tog transfera.

Kako je rekao, zahvaljujući novim pravilima koja vrijede oko godinu i pol, svaki inozemni transfer igrača klubu u kojem je taj igrač bio prvi puta registriran donosi jedan posto ukunog iznosa transfera.

- To znači da ako je transfer Luke bio oko 8 milijuna eura, Nogometni klub Novi Marof će dobiti 80 tisuća eura od tog transfera. To nikad prije tako nije bilo i jedan posto također ide Županijskom nogometnom savezu. Sredstva ćemo onda uložiti u daljnji razvoj infrastrukture i neke druge projekte. Novom Marofu će tako doći dvogodišnji budžet, nije to malo. To je samo dokaz da se od vrhunskih igrača ipak nešto vrati.

'Netko mu je kupio prve kopačke'

Pritom je istaknuo kako se u svijetu nogometa vrte abnormalni iznosi te je pojasnio i kako su došli na ideju za takav model.

- U ostalim europskim zemljama klubovi nemaju baš toliko problema što se tiče financiranja kao kod nas. Međutim, bez baze nema ničega. Razgovarajući na sjednici izvršnog odbora u kojem sjede i predsjednici klubova i koji imaju svoje skaute po Slavoniji već uzimaju djecu. Da bi dijete sa 16 ili 18 godina došlo u nogometni klub Dinamo, Hajduk, Rijeku ili Osijek, ono je negdje počelo, netko mu je kupio prve kopačke i nakraju taj klub nema nikakvi povrat. To je i poticaj klubu jer su gotovo svi igrači došli iz nekog malog sela i malog kluba - rekao je.

'Pozitivna nogometna atmosfera'

Osim što je predsjednik ŽNS-a, Horvatić vodi i komisiju Hrvatskog nogometnog saveza za sportsku infrastrukturu, a pritom kaže kako u županijskom nogometu vlada pozitivna atmosfera.

- Situacija je pod kontrolom, imamo dosta novih sudaca, imamo delegate, trenere, kreće i futsal Novi Marof u jedinstvenoj drugoj ligi, tako da imamo sustav u kojem 5.5 tisuća igrača uz suce, trenere i navijače, dakle preko 10 tisuća ljudi radi svakog vikenda. Tu smo posebno zadovoljni s početnih par utakmica, sve to se reflektira na pozitivnu nogometnu atmosferu u našoj županiji - zaključuje Horvatić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić pogledajte ovdje:

 

Komentari