uspješni mladi sportaši

Hrvači i hrvačice iz Ludbrega uspješni na turniru u Austriji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2017. 10:58

Zadnja izmjena: 11.12.2017. 10:58

U organizaciji hrvačkog kluba URC Moerbisch, u austrijskom Steinbrunnu, ove subote održan je tradicionalni hrvački Nikolaus turnir na kojem je sudjelovalo dvjestotinjak hrvačica i hrvača iz 23 ekipe iz Mađarske, Slovačke, Češke, Srbije,Hrvatske i Austrije.

Od ludbrežana u uzrastu dječaka do 10 godina nastupio je Rene Dulikravić koji je maestralno odradio ovaj turnir i osvojio prvo mjesto sa četiri uvjerljive pobjede, a u starijoj uzrasnoj skupini, do 15 godina, nastupio je Leonardo Vručina  koji se na turniru hrabro borio u skladu sa svojim mogućnostima. 

U ženskoj konkurenciji nastupile su sestre Marta i Sandra Besek u uzrastu do 15 godina.  Marta je bila nešto uspješnija te je osvojila drugo mjesto, dok je Sandra bila četvrta. Marta je bila bolja i u direktnom srazu protiv sestre pobijedivši na bodove, a najdojmljivija je bila borba protiv daleko iskusnije austrijanke, gdje je Marta pokazala kako se srcem i borbenošću mogu nadoknaditi tehnički nedostaci i manjak iskustva.

U uzrastu kadetkinja u kategoriji do 60 kg o prvom mjestu odlučivale su naše zvijezde Marta Busija i Iva Gerić. U sasvim sigurno najkvalitetnijoj borbi ženskog dijela turnira,koja je impresionirala sve koji su je pratili, nešto je bolja bila Iva, pobijedivši na bodove. Spomenimo još da su sve naše djevojke na ovom turniru predstavljale hrvatsku žensku reprezentaciju koju je predvodio izbornik Senad Mujagić, dok su od ludbreškog stožera tu bili trener Ignac Horvat te predsjednik Nino Dulikravić. 

Komentari