Martin Bešenić postao viceprvak države u hrvanju

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.05.2013. 12:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Ilustracija/Andrej Svoger/VT

Kao i lani, i ove je godine državno pojedinačno prvenstvo u hrvanju održano u Varaždinu. No nakon čak četiri lanjske medalje, dva zlata (Sokol, Bešenić) i dvije bronce (Dejan i Benjamin Šokman), ovogodišnje finale donijelo je tek srebro, Martina Bešenića u kategoriji do 60 kilograma.

Ozljede su pokosile sastav Pere Panića. Tonimir Sokol ozlijedio je prst noge, te je umjesto na parteru završio u gipsu, a zbog ozljeda nisu nastupila niti braća Šokman te Frankol, sve favoriti za medalje. Tako su za domaćine nastupala tek trojica hrvača, Martin Bešenić, Petar Zorec (74 kg) i Alan Plečko (96 kg), od kojih je jedino Bešenić ostvario bolji plasman.

Jedini koji bi trebao imati aktivnosti tijekom ljeta je najbolji varaždinski hrvač, Tonimir Sokol, koji bi trebao nastupati na Mediteranskim igrama u Turskoj. Ovo je ujedno i prva godina, nakon čak deset uzastopnih naslova, da nije postao državni prvak.

Pobjedu u Tonijevoj kategoriji do 60 kilograma, odnio je Ivan Lizatović iz Lokomotive, svladavši u finalu našeg Martina Bešenića. Mladi varaždinski hrvač nije mogao pariratiu kategoriji u kojoj ne hrva često, jer je njegova kategorija do 55 kilograma, u kojoj je lani i osvojio naslova prvaka.

U ostalim kategorijama, Koprivničanac Ivan Lončarić, koji je inače na dvojnoj registraciji te u ligi nastupa za Vindiju, slavio je u kategoriji do 55 kilograma. Najneizvjesnije finale bilo je ono do 66 kilograma, gdjeje Etlinger pobijedio Janečića. Braća Žugaj, Neven i Nenad bila su uvjerljiva u svojim kategorijama, do 74 i 84 kilograma. Siniša Hogač osvojio je naslov u kategoriji do 96, a Marko Koščević u kategoriji do 120 kilograma.

 

Komentari