FUTSAL

Hrvatska futsal reprezentacija danas u Varaždinu zaključuje kvalifikacije za EP

Objavljeno: 11.04.2021. 06:17

Zadnja izmjena: 11.04.2021. 12:15

Izvor: HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija danas u Varaždinu od 15 sati, utakmicom protiv Danske zaključuje kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo iduće godine.

Hrvatska je nedavnom pobjedom nad Albanijom od 3:0 u Tirani potvrdila prvo mjesto u skupini, nakon što je već prije osigurala nastup na europskoj smotri, ali danas joj se pruža prilika zaključiti kvalifikacijski ciklus stopostotnim učinkom. Momčad Marinka Mavrovića u današnjoj će utakmici biti dodatno oslabljena. Naime, nakon što je od prije ostala bez Novaka, Kanjuha, Perišića i Matoševića, na posljednjem testiranju na koronavirus pozitivan nalaz dobio je Matej Horvat, a obavezna mjera samoizolacije je, shodno tome, određena i Kristianu Čekolu.

Tijekom susreta s Albanijom Luka Perić dobio je žuti karton zbog kojega mora propustiti utakmicu, a kapetan Franco Jelovčić dobio poštedu zbog obiteljskih razloga. Shodno tome, nova imena u hrvatskoj momčadi su Valerije Jurić (Olmissum), Luka Suton (Mantova) i Božo Sučić (Universitas).

- Protiv utakmice s Danskom pruža nam se rijedak privilegij vidjeti na koga u budućnosti možemo računati s obzirom na činjenicu da će priliku dobiti mlađi igrači. Naravno, mi stariji smo tu za njih da im pomognemo.”, kaže Josip Suton, koji se sa zadovoljstvom osvrće na izuzetno uspješan kvalifikacijski ciklus.

 

 

Komentari