FUTSAL

FOTO Hrvatska futsal reprezentacija po dobrom će pamtiti Varaždin

Objavljeno: 27.01.2021. 19:56

Zadnja izmjena: 27.01.2021. 21:36

Foto: Luka Šalamun

Hrvatska futsal reprezentacija odigrala je prvi kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo u Varaždinu protiv reprezentacije Albanije i pobijedili 4:1 (2:1). Tako će hrvatski reprezentativci po dobrome pamtiti Arenu Varaždin.

Susret je počeo dominacijom hrvatskih nogometaša ali je Albanija u prvom kontranapadu iskoristila pruženu priliku i povela u 3. minuti. Hrvatska je i dalje nastavila s napadima ali su se albanski igrači vrlo dobro branili, a na golu se istaknuo njihov vratar. Hrvatski izbornik kombinirao je sastav na terenu ne bi li pronašao dobitnu kombinaciju za probijanje čvrsto postavljene albanske obrane. To se dodogilo tek dvije minute prije kraja prvog dijela. Novak je odlično pronašao Marinovića koji izjednačava rezultat. U posljednjim sekundama prvog dijela albanska reprezentacija se malo otvorila, što koriste iskusni hrvatski igrači i na preciznu Marinovićevu loptu Perišić lijepim potezom dovodi hrvatsku reprezentaciju u vodstvo 2:1. O dominaciji hrvatskih igrača govori podatak da su prema albanskim vratima uputili 36 udaraca od čega 22 u okvir. 

Dominantna igra

Drugi dio susreta protekao je u sličnoj igri kao i veći dio prvog poluvremena. Nastavio se pritisak hrvatskih igrača, a Albanci su vrlo malo imali loptu u svom posjedu. Povećanje vodstva na 3:1 uslijedilo je u 31. minuti kada je Marinović odličnim volejem postigao gol. Konačni rezultat postavio je Matošević u 35. minuti nakon što je Perić na sebe navukao tri protivnička igrača i uposlio Matoševića. Do kraja susreta Albanija je igrala i s golmanom-igračem ali nisu uspjeli  promijeniti rezultat. Konačna statistika ide uvelike u korist hrvatskoj reprezentaciji. Ukupno su uputili 59 udaraca prema vratima Albanije i 36 u okvir, dok su gosti samo 10 puta pucali na hrvatski gol i tp svega 6 puta u okvir. 

Kvalifikacijski susret protekao je u odličnoj organizaciji HNS-a i ŽNS Varaždin. Hrvatska reprezentacija sutra odlazi iz Varaždina i putuje za Dansku gdje igra drugi kvalifikacijski susret za odlazak na Euro.

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović nakon susreta je izjavio kako su i očekivali takvu utakmicu ali da ih je ipak iznenadio rani gol Alabanije. - Znali smo da će moraju pasti u igri, a da mi moramo stpljivo igrati. Malo smo počeli u grču jer od poraza protiv Češke nismo imali prijateljskih utakmica, te smo do prvog kvalifikacijskog susreta za Euro imali samo četiri treninga. Ali, bili smo strpljivi i uspješno priveli utakmicu kraju. Sada nas čeka Danska za tri dana. Bit će to drugačija utakmica. Dansci su fizički jači od Alabanaca ali tehnički slabiji. Žele se nadigravati i igraju visoki presing. Ako budemo ozbiljno pristupili susretu mislim da opet možemo slaviti, dodao je izbornik Mavrović.

Dvostruki strijelac za Hrvatsku Dario Marinović zadovoljan je ukupnim rezultatom i igrom.

– Otvorili smo kvalifikacije pobjedom i idemo sada po drugu pobjedu za tri dana u Danskoj. Danas smo strpljivo čekali priliku i dva gola smo postigli nakon prekida, što smo i pripremali. Ono što je danas bilo dobro ćemo zadržati, greške popraviti i vjerujem u pobjedu protiv Danske, najavio je Marinović.

Komentari