FUTSAL

Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila Dansku u Varaždinu

Objavljeno: 11.04.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 11.04.2021. 19:03

Izvor: HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija sa svih šest kvalifikacijskih pobjeda odlazi na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj 2022. godine.

U organizaciji HNS-a i ŽNS Varaždin izabranici Marinka Mavrovića u posljednjem su kvalifikacijskom srazu za odlazak na Europsko prvenstvo u Varaždinu pobijedili Dansku 7:0 te tako sa savršenim učinkom - svih 18 bodova - slave osvajanje prvog mjesta, koje je potvrđeno još u prošlom kolu protiv Albanije.

Čak je četiri pogotka u nedjelju postigao Jurić, prvi u desetoj minuti na asistenciju Sekulića. Pet minuta poslije, Jurić efektno petom skreće Sekulićev udarac u mrežu za 2:0, a na odmor se odlazi s 3:0 na semaforu, zahvaljujući još jednom atraktivnom pogotku petom - strijelac je tik prije kraja prvog dijela bio Kustura.

Nastavak otvara Jurić realiziravši šesterac, a u 26. minuti Jurlina kažnjava neopreznost danskog vratara i šalje loptu u praznu mrežu za 5:0. Pet minuta prije kraja utakmice Jurić odbijenu loptu pretvara u 6:0, a konačni rezultat postavlja Sekulić na proigravanje Hrstića.

Drugo mjesto u kvalifikacijskoj Skupini 1 već je ranije osigurala Ukrajina, a ogled posljednjeg kola između Ukrajine i Albanije je otkazan.

Europsko prvenstvo u futsalu na rasporedu je od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine u Amsterdamu i Groningenu, a sudjelovat će ukupno 16 reprezentacija. Uz domaćina Nizozemsku te Hrvatsku, plasman na završni turnir osigurali su još Rusija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Španjolska, Italija i Gruzija.

Kvalifikacije za EP u futsalu, Skupina 1:
1. Hrvatska 18 (6)
2. Ukrajina 9 (5)
3. Danska 3 (6)
4. Albanija 3 (5)

Komentari