Hrvatska - Irska: Mandžukić i Jelavić za veliko slavlje na početku Eura

Objavljeno: 10.06.2012. 21:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Dugoočekivani susret na Europskom prvenstvu 2012 godine protiv Irske, započeo je u 20:45, a Hrvatska je otvorila sjajno, pogotkom Marija Mandžukića u vrlo ranoj fazi utakmice. Irci su poravnali omjer, ali Nikica Jelavić predkraj poluvremena donosi zasluženu prednost na odmoru. Na početku nastavka junak susreta Mario Mandžukić još jednom visoko skače i pogađa za 3:1. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao za veliko slavlje Hrvatske...

Slaven Bilić na teren je postao sljedeću jedanaestoricu: Pletikosa - Srna, Schildenfeld, Ćorluka, Strinić - Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić - Jelavić, Mandžukić.

Teren u Poznanu natopljen je kišom koja je padala ciju nedjelju u ovom poljskom gradu, a Hrvatska se očito bolje šnašla, u takvim uvjetima.

1:0 (Mandžukić - 3. minuta) - Korner s lijeve strane izveo je Rakitić, lopta se odbila na drugi dio terena, Srna ubacuje, netko odbija, a na prvom mjestu je Mario Mandžukić, koji glavom iz teške situacije "matira" Givena

Nije se dugo čekalo na odgovor Iraca. Trappatonijeva ekipa uspjela je poravnati omjer već u 19. minuti.

1:1 (St. Ledger - 19. minuta) - Slobodni udarac s tridesetak metara iskosa, s lijeve strane. Obrana Hrvatske malo je "zaspala", preskače Schildenfelda, a Ćorluka kasni za St. Ledgerom, koji glavom pogađa za 1:1.

Hrvatska je po primljenom pogotku ponovno preuzela dominaciju na terenu, a nakon nekoliko poušaja Rakitića, Perišića, na samom kraju poluvremena, igrači Slavena Bilića, ponovno stižu u vodstvo.

2:1 (Jelavić - 43. minuta) - U jeku dominacije Vatrenih, s 20-ak metara ljevicom puca Modrić, a lopta se odbija do Nikice Jelavića, koji u "šukerovskoj" maniri pogađa za vodstvo 2:1.

Bila je odlična nagrada za veliki trud koji su naši reprezentativci uložili, a potom i najbolja akcija poluvremena, koju su centaršutom zaključili Perišić i udarcem glavom Raktić, no do odmora se rezultat nije mijenjao.

U nastavku Bilić i Trappatoni ulaze s istim sastavima, no na radost hrvatskih navijača, reprezentacija Hrvatske povećava vodstvo.

3:1 (Mandžukić - 49. minuta) -Loptu s lijeve strane odlično ubacuje Perišić, u skoku je ponovno najviši Mandžukić, a lopta se od Givena odvija u gol.

Nedugo po golu Hrvatska je imala odličnu prigodu i za povećanje vodstva, ali nije ju iskoristila.

Irci su pokušavali smanjiti vodstvo, ali uglavnom su lopte završavale kao plijen obrane "kockasti" ili u rukama sigurnog Pletikose.

Bilić zamjenom Jelavić - Kranjčar malo zatvara igru, malo se naši reprezentativci povlače, ali irski pritisak nije donio previše opasnosti.

Nakon čak pet minuta nadokande, sudac je označio kraj susreta, i veliko slavlje u Poznanu, ali i širom Hrvatske, moglo je početi.

Komentari