disc golf

Hrvatska je osvojila broncu na Europskom ekipnom prvenstvu u disc golfu u Varaždinu

Objavljeno: 23.08.2021. 14:58

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 14:58

U Varaždinu je u subotu završilo prvo Europsko ekipno prvenstvo u disc golfu, održanog u organizaciji Svjetskog flying disc saveza (World Flying Disc Federation) i varaždinskog disc golf kluba Lagoda.

Iako je na ovom prvom izdanju kontinentalnog prvenstva sudjelovalo samo pet reprezentacija, bio je to postavljanje odličnih temelja za buduća ekipna disc golf natjecanja u Europi, te posebice test terena i organizacije za 4. Svjetsko ekipno prvenstvo koje će se u kolovozu 2022. održati na istom mjestu uz sudjelovanje više od 20 reprezentacija i preko 300 igrača.

Kroz četiri dana disc golf reprezentacije Austrije, Hrvatske, Francuske, Španjolske i Velike Britanije su se borile na terenu uz Arenu Varaždin za medalje te bodove Svjetskog poretka, pri čemu su prvi nositelji prvenstva bili igrači Francuske (8. reprezentacija svjetskog poretka), a slijedili su ih Austrijanci (9.), Velika Britanija (11.), Hrvatska (19.) i Španjolska (20.).

U finalnom razigravanju Hrvatska je pružila odličan otpor jače rangiranim reprezentacijama te izgubila 6:2 od Austrije i jednakim rezultatom od Velike Britanije i tako osvojila brončanu medalju. U posljednjem meču finalne runde Austrija je pobijedila Veliku Britaniju 8:0 te osvojila zlatnu medalju. Francuska je lagano dobila svoje doigravanje sa Španjolcima i zauzela 4. mjesto. Reprezentaciji Hrvatske ovo je bilo vrijedno iskustvo te već danas kreću pripreme za Svjetsko ekipno prvenstvo koje će se od 17. do 20. kolovoza iduće godine igrati u Varaždinu.

Komentari