Hrvatska na krilima Modrića i Eduarda pobijedila Izrael

Piše: evz/tportal

Objavljeno: 07.09.2011. 09:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija u teškoj je utakmici nakon velikih problema svladala Izrael sa 3-1, te zasjela na samo čelo kvalifikacijske skupine za Euro.

Od prve minute maksimirskog dvoboja Hrvati su presingom tražili put preko izraelskog bunkera, ali pravu inicijativu nisu uspjeli osmisliti.

Maksimir se već spremao za završne zvižduke uoči odmora kada je Hemed u 44. minuti iskoristio Šimunićevu 'asistenciju' i doveo Izrael u vodstvo. Šok, nevjerica i crne misli zavladali su domaćim nogometnim pukom.

Činilo se da Bilić ide prema svom zadnjem poluvremenu na klupi Hrvatske, ali nastavak je donio ljepše tonove. Modrić i Eduardo, nekadašnja udarna osovina Bilićevog sastava, individualnim genijalnostima donijeli su preokret i spasili izbornika.

Prvo Modrić sa 25 metara pogađa  blizu rašlji zamjenskog izraelskog golmana, te dovodi stvari na početak. Neoprezni Ben Haim je ušao u kost Eduardu i dobio crveni, a onda je Dudu vratio sat unazad: u kvalifikacije za zadnji Euro u kojima je zabio deset golova, od čega četiri Izraelu. Prvo je rutinski pogodio nakon sjajne asistencije Modrića, a malo zatim i sjajno glavom nakon ubačaja Srne. U 13 minuta nastavka s 0:1 na 3:1, i neizvjesnosti je nestalo.

Mogla je Hrvatska slaviti i uvjerljivije, ali računaju se nova tri boda. Sedma pobjeda uz jedan remi protiv iznimno dragih gostiju iz Azije prebrisat će i blijedu strategiju u pripremi utakmice.

Izbornik, stožer i igrači kupili su si mir do gostovanja u Pireju gdje će protiv Grka tražiti put prema izravnom plasmanu na Euro. Šteta što tamo neće biti kapetana Srne koji je dobio eliminirajući žuti karton.

Izvor: tportal.hr

Komentari