FUTSAL

Hrvatska reprezentacija u sutrašnji susret s Albanijom u Areni Varaždin ulazi kao favorit

Objavljeno: 26.01.2021. 17:52

Zadnja izmjena: 26.01.2021. 17:57

Foto: Dino Možek

Hrvatska futsalska reprezentacija sutrašnjom utakmicom protiv Albanije u Varaždinu otvara kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2022. godine.

Od nedjelje reprezentacija se priprema u Varaždinu, a sutra od 19,00 sati igraju u Areni Varaždin, nažalost bez gledatelja,  prvi susret kvalifikacija protiv reprezentacije Albanije. Kvalifikacijski susret igra se u suorganizaciji HNS-a i ŽNS Varaždin.

- Jedva čekamo da počne novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, rekao je izbornik Marinko Mavrović. - Igrači su jako motivirani, što mi je izuzetno drago. Dosta radimo na prekidima, koji su jako bitni, te ostale osnovne elemente jer ja malo vremena za pripremu, dodao je Mavrović.

Igrački kadar je uglavno isti kao i u prošlim kvalifikacijama. - Svi se znamo a najvažnije je da zaboravimo Češku, da zaboravimo što je bilo prije. Važno je da sada damo maksimum i da se kvalificiramo na Euro, dodao je Tihomir Novak, standardni član hrvatske malonogometne reprezentacije.

Došlo je i do promjene u odnosu na prvi popis reprezentativaca, Maro Đuraš je bio pozivitan na koronatestu pa je pretpoziv dobio Luka Suton. Izbornik se nada da će na drugom testiranju svi ostali ponovo biti negativni i da će moći nastupiti.

U utakmice s Albanijom i u subotu na gostovanju u Danskoj, Hrvatska ulazi kao favorit.

Komentari