Odlična Hrvatska zasluženo do medalje protiv Španjolske

Objavljeno: 29.01.2012. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Dražen Aleksić / CROPIX

Nakon šokantne i iscrpljujuće utakmice protiv Srbije, te poraza u polufinalu, rukometna reprezentacija Hrvatske "skupila" je snage te odigrala odličan susret i stigla do brončane medalje...

Nakon tri poraza u utakmicama za treće mjesto, "Kauboji" su stigli konačno do zaslužene brončane medalje, u utakmici koja je, po mnogima, trebala biti i finalna, protiv snažne Španjolske.

Hrvatska je igrala odlično, pokazala karakter, koncentraciju i kvalitetu svih 60 minuta, te ne kraju slavila rezultatom 31:27.

Hrvatska - Španjolska 31:27 (13:12)

Hrvatska - Balić 1, Duvnjak, Lacković 7, Kopljar 4, Vori 6, Gojun 1, Losert, Horvat, Vuković 1, Batinović, Bičanić, Buntić, Alilović (7+3 obrana), Čupić 7(3), Musa, Ninčević 4. Izbornik: Slavko Goluža.

Španjolska - Hombrados (8 obrana), A. Enterrios 1, Gurbindo 1, Maqueda 1, Tomas 4, R. Enterrios 1, Sarmiento 7, Sierra, Aguinagalde 2, R. Garcia 3(1), Ugalde, J. Garcia, Romero 6(5), Canellas 1, Morros, Guardiola. Izbornik: Valero Rivera.

Momčad Slavka Goluže odlično je otvorila susret, raspoloženi su posebno bili Lacković i Vori, a Hrvatska je imala vodstvo 10:5. Tada su napravili nekoliko grešaka, dopustili Španjolcima da se vrate na -2, ali ponovno odlaze na 13:9, dvije minute prije kraja.

Tada Čupić dobiva isključenje, a Španjolci poluvrijeme okončavaju serijom 3:0, a Hrvatska sa samo jednim pogotkom odlazi na odmor.

U nastavku Španjolci odmah izjednačavaju, ali Hrvatska obrana djeluje odlično na početku nastavka, kao i u prvom poluvremenu. Lacković i društvo ponovno rade prednost, a od 13:13, dopuštaju samo tri gola "furiji". Rezultat je u 43. minuti glasio 22:16.

Međutim, prednost je ponvono smanjena, na minus 4, ali izabranici Slavka Goluže nisu se predavali, i drže koncentraciju ipak na visokom nivou. Vidjelo se ipak da se radi o već osmoj utakmici na ovom natjecanju, jer su i jedni i drugi napravili podosta pogrešaka. Španjolske pogreške znali su u polukotrama kaznici Čupić i Ninčević.

Napad Hrvatske predvodio je u tim trenucima Ivano Balić, ali devet minuta prije kraja, Španjolska se ponvono prvi puta približila na samo tri gola prednosti nakon sedmerca Romera. Hrvatska u idućem napadu gubi loptu, a na drugoj strani je Romero još jednom precizan sa linije 7 metara - 26:24.

Na drugoj strani raspoloženi Vori, nakon asistencije Čupića ponovno vraća prednost na tri gola, ali i treći napad zaredom Španjolska dobiva sedmerac, ali Romero "trese" gredu, no dobivaju i drugi napad, koji Aginagalde koristi. Slijedi odličaj prodor Balića, sjajno proigravanje i realizacija Ninčevića za ipak solidnih plus 3, pet minuta prije kraja. A onda i četvrti sedmerac zaredom, koji Španjolci ponovno realiziraju.

Hrvatska gubi loptu, a na drugoj strani i peti uzastopni sedmerac! Srećom, Mirko Alilović u prvom trenutku brani taj pokušaj, a na drugoj strani, Goluža zove time-out, tri i pol minute prije kraja. Čupić je strijelac za kraj nada Španjolaca, a potom i Vori, i Vuković za 31:26, dok je na kraju Sarmiento samo ublažio poraz.


Komentari