Kauboji na krilima Haubice iz Novog Marofa lako protiv Orlova

Objavljeno: 31.07.2012. 19:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija na Olimpijskim je igrama uzvratila Srbiji za poraz u polufinalu Europskog prvenstva početkom godine. Četiri pogotka u velikoj pobjedi Kauboja postigao je Blaženko Lacković, "Haubica iz Novog Marofa", jedini preostali sportaš iz Varaždinske županije u borbi za medalju na Olimpijskim igrama. 

Kauboji su na najbolji način uzvratili Orlovima za poraz u Beogradu. U Londonu su slavili sa 31:23 i pokazali da je poraz u polufinalu Europskog prvenstva bio slučajnost, loš dan trofejnih hrvatskih rukometaša. 

Utakmica je od početka išla u samo jednom smjeru - prema pobjedi Hrvatske. Srbija je, unatoč činjenici da su na vratima ponovno imali raspoloženog Darka Stanića, u cijelom susretu vodila samo jednom, 2:1 u 4. minuti susreta. 

Ostalih 56 minuta Kauboji su Orlovima održali predavanje iz rukometa. Hrvatska obrana bila je sjajna i rijetko je koja lopta uopće dolazila do vratiju Mirka Alilovića, a napad je bio smiren i kreativnim rješenjima brzo dolazio do prilika za pogodak. 

Iako je Stanić i ovaj put skinuo nekoliko zicera, to nije bilo dovoljno ni da Srbija dođe u egal. Istočne susjede Kauboji su "uništavali" brzim kontrama preko Čupića, Štrleka i Horvata, a rezultat je rastao iz minute u minutu. 

Ona "crna rupa", već pomalo i svojevrsni trademark naših reprezentativaca, Kaubojima se dogodila na početku drugog dijela. Srbi su došli do samo dva gola zaostatka i imali priliku utakmicu dovesti u egal, no to je odlučio prekinuti Balić sa dvije odlične reakcije u obrani. 

Do kraja drugog dijela Kauboji su nastavili trpati i na kraju došli do velike pobjede. Svoj doprinos u velikoj pobjedi dao je i Blaž Lacković koji je preuzimao odgovornost u ključnim trenucima i zabio četiri gola. 

Blaž je na žalost desetak minuta prije kraja, nakon jednog krivog doskoka, s bolnom grimasom napustio teren, ali prema prvim informacijama ne radi se o ozbiljnoj ozljedi i "Haubica iz Novog Marofa" pomoći će Kaubojima da osvoje medalju na Olimpijskim igrama. 

Blaž je jedini sportaš iz Varaždinske županije koji je preostao u borbi za medalje, a to će sa svojim curama pokušati postići i izbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga

Svoj nastup na Olimpijskim igrama već su završili biciklisti Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek te stolnotenisačica Tina Yuan. Iako nisu osvojili medalje, na dostojan su način predstavljali Varaždinsku županiju na Olimpijadi i sigurno će se jako veseliti uspiju li Blaž Lacković ili Vladimir Canjuga donijeti neki sjajni plemeniti metal iz Londona. 

Komentari